Събота, 17 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” загуби с 0:3 от „Бдин”, полиция успокоява страстите на стадиона във Видин

  17.09.2022 20:35
„Локо” загуби с 0:3 от „Бдин”, полиция успокоява страстите на стадиона във Видин

„Локо” загуби гостуването си във Видин с 0:3. За „Бдин” два гола вкара Емануел Верейра Де Соуза и веднъж се разпида Цветомир Тодоров.

Дербито между два от най-добре представящите се отбора в Северозападна трета лига бе оцветено с бурни страсти и дори намеса на полицията за укротяването им. Причината отново бе съдийско решение, което грубо ощетява гостите.

Срещата от 7-ия кръг, играна на стадион „Георги Бенковски”, започна със здрав сблъсък и равностойна игра. Първият гол падна едва в края на полувремето след дузпа, която бе силно оспорвана от гостите. „Николай Цветков нахлу в наказателното поле на „Локомотив” и падна след съприкосновение със защитник. Главният съдия Ивайло Павлов посочи бялата точка, което предизвика гнева на гостите. На терена нахлуха и хора от щабовете на двата отбора, наложи се полицейските служители да укротяват страстите. Дузпата бе реализирана от Цветомир Тодоров минута преди края на първото полувреме за 1:0”, описва ситуацията кореспондентът на БНР Цветомир Цветанов.

Второто полувреме започна силно са домакините. Емануел Верейра Де Соуза покачи на 2:0 пет минути след подновяването на играта. Бразилецът оформи и крайното 3:0 в 74-та минута след като получи правото да изпълни дузпа за нарушение срещу него в наказателното поле.

През целия мач „Локо” бе подкрепян от агитката си, която не се поколеба да последва отбора на близо 400 км. Веднага след мача клубът първо благодари на феновете, но тяхната подкрепа не помогна на футболистите да се противопоставят на лидера в първенството.

За видинчани това беше седма поредна победа и те продължават да бъдат еднолични лидери в първенството. „Локо” вече е на шесто място с 12 точки и мач по-малко.

Всички срещи от кръга, изиграни досега:

Бдин 1923 (Видин) - Локомотив (Горна Оряховица)           3:0 (1:0)

Севлиево (Севлиево) - Локомотив 1927 (Дряново)            6:1

Вихър (Славяново) - Левски 2007 (Левски)                  2:0

Партизан (Червен бряг) - Ботев II (Враца)                 3:1 (0:1) 

Ювентус 95 (Малчика) - Академик (Свищов)                  1:0 (0:0) 

Павликени (Павликени) - Янтра (Полски Тръмбеш)            3:3

Утре играят „Локомотив” (Мездра) и „Етър II”.


Ключови думи
Локомотив Северозападна трета лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати