Петък, 30 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов спечели единствения медал за „Локомотив” и за борбата в областта от Държавното за деца

  23.05.2022 12:14
Дениз Ахмедов спечели единствения медал за „Локомотив” и за борбата в областта от Държавното за деца

342 състезатели от 55 клуба участваха в Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца, домакин на който беше Горна Оряховица. Това е най-масовото състезание за годината, като в някои категории конкуренцията е убийствена с по близо 50 състезатели.

Домакините от „Локомотив” участваха със 17 борци. Домашният тепих обаче не им помогна и те направиха отстъпление в представянето си спрямо зимния шампионат, когато имаха и шампион, и сребърен медалист.

Този път единствения медал за клуба домакин – сребърен, спечели Дениз Ахмедов в кат. 38 кг. Това се оказа и единствен медал за всички школи от областта. Само преди два месеца Дениз беше над всички в своята категория и триумфира с шампионската титла. По същия уверен начин той тръгна и в зала „Никола Петров”. До финала Ахмедов не даде точка на своите съперници и спечели всичките си срещи с технически туш 10:0 в най-многолюдната категория, където медалите си оспорваха 49 момчета. Последователно Дениз се наложи над Йълмаз Мустафов от Русе, Стоян Рашев от „Черноморец” (Бс), Христо Стефанов от „Локомотив” (Пд), Георги Спасов от Сливен. На финала обаче той направи единствената си грешка и загуби от Смилиян Спасов от „Петрич 2021”.

Сребърният медалист от зимния шампионат Илиян Ангелов този път трябваше да се задоволи с петото място в кат. 35 кг, където се сбориха 36 състезатели. Илиян сбърка още в първия кръг срещу Янаки Ковачев от „Черноморец” (Бс). „Локомотивецът” водеше 10 секунди преди края, но допусна да бъде хвърлен и загуби. Впоследствие съперникът му, който стана и шампион, го изтегли до репешажите, където Илиян първо тушира Неделчо Николаев от Айтос, а след това и Димчо Гулбаков от Златарица. В схватката за 3-5 място се повтори финалът от предишното първенство. Илиян отново загуби от Божидар Дамянов от Сандански, но този път тази загуба го остави без медал.

Добро първо състезание за „Локомотив” направи Йордан Папазов, който доскоро се бореше за клуба от Златарица. Йордан направи три победи в кат. 42 кг. Той се наложи над Ахмед Мехмед от Острово с технически туш, по същия начин се справи и със съотборника си Станислав Дончев, а в третия кръг тушира Михаил Христов от Созопол. Последва обаче нелепа загуба от Алекс Алексиев от Лозница, след като водеше убедително, а допусна да бъде туширан и така остана 9-ти в категорията със 45 състезатели.

Тодор Костадинов остана десети в кат. 66 кг. Теодор Старирадев е 14-ти сред 43 състезатели в кат. 53 кг.

Получи се хубав и оспорван шампионат, но не и за нас. Очакванията ни бяха много по-големи от това, което постигнахме. Понякога домакинството е нож с две остриета – състезателите прегарят в желанието си да се представят добре пред своите и не могат да реализират възможностите си. На това отдаваме и нелепите грешки, които допуснаха някои от нашите момчета. Но станалото – станало. Сега е важно бързо да се отърсим от неприятните емоции и да продължим напред. С повече работа ще оправим грешките и ще стабилизираме психиката. Важното е, че всички идват с желание в залата и се влагат в тренировките. Щом има такава отдаденост, успехите няма да закъснеят, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Дениз Ахмедов Локомотив Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати