Петък, 03 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Костадин Суванджиев спечели приза „Хари Стоев”

  04.11.2022 14:54
Костадин Суванджиев спечели приза „Хари Стоев”

Състезателят на СКБ „Локомотив” Костадин Суванджиев спечели приза „Хари Стоев” от едноименния турнир, организиран в Горна Оряховица.

Легендарният борец Хари Стоев е роден в Горски горен Тръмбеш и от горнооряховското село тръгва историята на турнира. В уважение към това начало почетен гост на състезанието беше и неговият основател Николай Николов – председател на Сдружение „Възраждане на Горски горен Тръмбеш”.

Близо 50 млади борци от 7 клуба от Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Стражица, Златарица и Елена взеха участие в турнира, домакин на който беше залата по борба в спортен комплекс „Никола Петров”. Официалният старт на състезанието даде зам. кметът Стефчо Алипиев, който не пропусна да благодари на всички треньори, спортни организатори и родители, че създават условия и поощряват заниманията със спорт на децата. Сред гостите бяха президентът на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков, директорът на ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” инж. Петя Богданова, емблемата на горнооряховската борба Васил Чакалов, както и родители и спортни деятели.

Турнирът бе за три възрасти – подготвителни групи, родени 2014/2015 и 2012/2013 и деца 2010/2011 година. Домакините бяха подготвили медали за всички призьори, както и три купи за най-добрите.

Големият приз на името на Хари Стоев спечели Костадин Суванджиев, който преди това стана шампион в кат. 38 кг при деца 2010/2011 г. Купата за най-техничен състезател на турнира бе за Митко Минов от „Локомотив”, който е златен медалист в кат. 24 кг във възраст 2014/2015 г. За най-резултатен бе обявен Трифон Долчинков от Велико Търново – шампион н кат. 53 кг деца.


Ключови думи
борба турнир Хари Стоев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати