Сряда, 18 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Най-младите борци на „Локомотив” с 6 медала от международен турнир в Пловдив

  19.10.2022 17:04
Най-младите борци на „Локомотив” с 6 медала от международен турнир в Пловдив

Три сребърни и три бронзови медали завоюваха най-младите борци на „Локомотив” от Международния турнир „Стоян Ненчев” в Пловдив. Състезанието привлече 164 състезатели от 19 отбора, включително от Турция и Молдова във възрасти подготвителни групи, деца и момчета. „Локомотив” участва с 9 състезатели, които взеха 6 медала.

В кат. 38 кг на подготвителна група, родени 2012 г. Денислав Сахатчиев тръгна с туш срещу Левон Осенян от „Локомотив” (Пловдив), последва загуба от Виктор Беждремов от Асеновград, след което победи съотборника си Йоан Миланов. Това беше достатъчно за среброто в категорията за Денислав, а Йоан остана на третото място.

Христо Христов спечели второто място в кат. 38 кг, но при родените през 2013 г. На финала той загуби от Божидар Тодоров от „Локо” (Пловдив).

Мартин Георгиев стана втори в кат. 68 кг момчета след четири много добри срещи. В първата той победи с технически туш Янчо Босков от Асеновград. Последва туш над Николай Стойнов от „Локомотив” (Пловдив) и технически туш над Никола Събев от „Черноморец” (Бургас). Във финала, въпреки добрата си борба, загуби от Атахан Четин от Турция.

В същата категория Петър Мутафов остана пети, след като започна с победа над Емил Моллов от домакините и загуба от шампиона Атахан Четин на полуфинала. В спора за 3-5 място Мутафов отстъпи на Венелин Георгиев от „Левски” (София).

При дебюта си въобще в състезание Митко Минов стана бронзов медалист в кат. 25 кг, подготвителни групи, родени 2015 г. Митко победи с туш Мариян Гарчев от „Локо” (Пловдив) и Матей Матеев от „Черноморец”. В полуфинала „локомотивецът” поведе на Калоян Шопов от НСА, но в крайна сметка отстъпи. В спора за бронза обаче идзържа в една много оспорвана битка и спечели с 10:8 срещу Айтач Айдън от Караманци и си тръгна с медал от първото си състезание.

Извън медалите останаха Мартин Попов и Йордан Миланов в подготвителната група 2013 г., както и Валентин Русанов в кат. 57 кг, момчета.

Ден по-късно трима „локомотивци” участваха в 18-тия турнир по свободна борба за кадети „100 войводи” в Сливен. Момчил Недялков в кат. 51 кг беше близо до медалите, но остана пети. Никола Сърнев получи контузия в първата си схватка и не можа да продължи борбите си, а Никола Ангелов отстъпи в първия кръг след много оспорвана битка с Никола Колев от Глоджево.

В Пловдив пуснахме в битка момчета, които за първи път влизат в състезание. Радвам се, че всички показаха характер и желание за победа. При другите, които вече имат няколко турнира зад гърба си, се вижда израстване. Браво на Денислав Сахатчиев. Особено сме доволни от Мартин Георгиев, който вече в четвърти турнир показва много хъс и голямо развитие. Досега му липсваше самочувствие, но явно вече е налучкал верния път и ще върви напред. Защо не и към шампионските титли. Виждаме огромно бъдеще пред тези деца, само да продължат да работят в тренировъчната зала.

При кадетите има доста неща за изчистване, но работим и нещата ще си дойдат на мястото, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати