Понеделник, 16 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” постигна първи успех за сезона в ББЛ Б група срещу „Гочита” от Велико Търново

  17.10.2022 10:09
„Локо” постигна първи успех за сезона в ББЛ Б група срещу „Гочита” от Велико Търново

С първа победа за сезона се поздравиха състезателите от Б отбора на баскетболния „Локомотив”. В среща от втория кръг на първенството в ББЛ Б група - Център, железничарите се наложиха над отбора на „Гочита” (В. Търново) със 74:55.

Развоят на срещата до полувремето не предвещаваше нейния завършек. След равностойна първа четвърт, спечелена от горнооряховчани с 21:19, дойде спад в играта през втората част. Тя бе спечелена от „Гочита” с 3:15 и така търновчани се оттеглиха с 10 точки преднина на почивката.

След паузата състезателите на „Локо” коригираха играта си, което даде отражение и в резултата. И двете оставащи части бяха спечелени, съответно с 22:12 и 28:9. По този начин играчите на „Локомотив” се поздравиха и с крайния успех.

Призът за най-полезен играч в срещата беше поделен между двама юноши на БК „Локомотив”, завърнали се в редиците на отбора след кратко прекъсване - Христо Саркизов (18 точки, 6 асистенции) и Георги Арихтев (19 точки, 9 борби).

Отново властелин в подкошието беше Цвятко Тръвнев, завършил с 12 борби - най-много от всички състезатели. С поредното солидно представяне се отличиха Венцислав Ников (11 точки, 5 борби) и Светослав Байчев (13 точки, 6 борби). Стабилно включване от пейката направи и Николай Петров, който допринесе със 6 точки и 5 борби за успеха.

Състезателите на „Локо” получаваха важни наставления от скамейката от треньора Стоян Даракчиев и неостаряващия капитан Димитър Петков, който се възстановява от травма.

Състав на „Локомотив Б”: Димитър Петков, Цвятко Тръвнев, Христо Саркизов, Георги Арихтев, Венцислав Ников, Светослав Байчев, Николай Петров, Мариян Ябанджиев, Ясен Христов, Александър Димитров, Павел Минков и Даниел Дамянов.

Информация: БК "Локомотив"


Ключови думи
Локомотив баскетбол
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати