Петък, 30 Дек 2022
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” взе точка на „Вихър” след 1:1 в Славяново

  30.09.2022 20:28
„Локо” взе точка на „Вихър” след 1:1 в Славяново

„Локомотив” взе точка на „Вихър” в Славяново с гол на Ивайло Велчев в 83-та минута. Деветият кръг на Северозападна трета лига се изигра по-рано заради изборите в неделя и предложи две лидерски дербита. В едното се срещнаха първият и вторият във временното класиране – „Бдин” и „Локомотив” (Мездра). В другото горнооряховският „Локомотив”, шести във временното класиране, гостува на третия „Вихър” (Славяново).

„Локомотивци” от Горна Оряховица успяха да вземат една точка с гол на Ивайло Велчев в 83-та минута. Гостите започнаха по-активно и водеха играта, но не успяха да отбележат гол през първата част, в която направиха поне 3-4 пропуска. Домакините първи отбелязаха от дузпа в началото на 60-те минути на мача. „Локо” все пак успя да стигне до частичен успех с изравнителния гол на Велчев.

По същото време „Бдин” и „Локо” (Мездра) спореха за лидерската позиция. „Железничарите” поведоха, но домакините успяха да измъкнат победата в крайна сметка с 2:1.

Така „Локомотив” (Мездра) отстъпи второто място на „Вихър”, а равенството изкачи горнооряховското „Локо” едно място напред в класирането и „черно-белите” вече са пети с 16 точки. Толкова има и „Павликени”, а точка по-малко е активът на „Академик”. Водачът „Бдин” се откъсна напред с 27 точки с девет победи от девет кръга.

Двата „Локомотива” от Мездра и Горна Оряховица са с по мач по-малко, заради отложената среща помежду им от втория кръг. 


Ключови думи
Локомотив Славяново Северозападна терта лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати