Събота, 14 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” разби „Ювентус” в Малчика с 5:1

  15.10.2022 20:22
„Локо” разби „Ювентус” в Малчика с 5:1

Горнооряховският „Локомотив” вкара 5 гола на „Ювентус” в XI кръг на Северозападна трета лига. Кръгът обаче ще се запомни с първата загуба на безгрешния досега „Бдин” и завързването на интригата за първото място в групата.

Само четири точки раделяха двата отбора във временното класиране преди този мач, но интрига нямаше и „Локомотив” беше категорично доминиращият отбор в Малчика. До 30-та минута гостите вече водеха с 3:0. Резултатът бе открит от Ивайло Велчев в 10-та минута. Георги Колев вкара два бързи гола в 22-ра и 26-та минута и първото полувреме завърши при този резултат.

През второто полувреме домакините успяха да върнат един гол в 65-та минута, но с два гола Димитър Байдаков оформи крайното 5:1 за гостите.

Победата няма да придвижи „Локомотив” много напред в класирането. Засега горнооряховчани са четвърти с 21 точки, но утре „Партизан” приемат дубъла на „Етър” и най-вероятно ще си върнат четвъртото място.

Кръгът е интересен с първата загуба на „Бдин” и завързването на интригата в челото. Лидерите нямаха грешна стъпка досега, но загубиха гостуването си в Славяново. Така преследвачът „Вихър” вече е само на две точки от първото място. „Локомотив” (Мездра) пък спечели, макар и минимално с 1:0, гостуването си в Севлиево и също е потенциален претендент за първото място, тъй като изостава с 3 точки, но е с мач по-малко.

Горнооряховският „Локомотив” също е с мач по-малко, но е на 5 точки разлика от „железничарите” от Мездра, с които има да изиграе отложен мач.

Всички резултати от XI кръг

Севлиево (Севлиево) - ОФК Локомотив (Мездра)  0:1

Вихър (Славяново) - Бдин 1923 (Видин) 2:0

Ювентус 95 (Малчика) - Локомотив (Горна Оряховица 1:5

Боруна (Царева ливада) - Локомотив 1927 (Дряново) 0:2

Павликени (Павликени) - Левски 2007 (Левски) 4:1

Янтра (Полски Тръмбеш) - Ботев II (Враца)  4:0

Дреновец (Дреновец) - Академик (Свищов)  1:0

Утре играят Партизан (Червен бряг) и Етър ВТ II (Велико Търново) 


Ключови думи
Локомотив Ювентус Малчика
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати