Сряда, 22 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Борците на „Локомотив” завоюваха 6 медала на турнир в Скопие

  23.11.2022 11:43
Борците на „Локомотив” завоюваха 6 медала на турнир в Скопие

Шест медала – един златен, два сребърни и три бронзови завоюваха борците на СКБ „Локомотив” от международния турнир „Ментаз Алажбегу” в столицата на Северна Македония Скопие. Състезанието е във възраст U15 (момчета) и някои от българските момчета се изправиха срещу доста по-големи противници. Турнирът се организира от местния клуб „Лирия”, който е добър партньор на горнооряховския „Локомотив”. Участваха над 100 състезатели от клубове от цяла Северна Македония, Косово, Гърция, Албания и България, като освен от Горна Оряховица имаше двама състезатели от Исперих.

СКБ „Локомотив” участва със седем състезатели и спечели шест медала.

Шампион в кат. 68 кг стана Мартин Георгиев. Той започна с туш над Християн Тасевски от „Балканец” (Северна Македония). Във втория кръг тушира и Арсин Бажрами от домакина „Лирия”. Последва победа и над съотборника му Петър Мутафов. Решаваща за златото беше четвъртата среща срещу Зоран Шопов от „Балканец”, която Мартин спечели с технически туш при 18:8 точки.

В същата категория Петър Мутафов стигна до бронзовия медал. Той загуби от Мартин Георгиев и от Зоран Шопов, но след това се събра и направи две победи над Християн Тасевски и Арсин Бажрами, които му донесоха бронза.

Дениз Ахмедов стана втори в кат. 41 кг. В първите два кръга състезателят на „Локомотив” тушира представителите на Северна Македония Фатон Юсуфи и Марко Васков. След това Дениз победи и съотборника си Илиян Ангелов. Във финала обаче „локомотивецът” отстъпи на Дардан Бела от „Лирия” с 2:5.

Илиян Ангелов успя да стигне до бронзовия медал, въпреки загубите от Дениз Ахмедов и Дардан Бела. След това той победи македонците Озер Ибрахими и Никола Гацев и стана трети в категорията.

Сребърен медал в кат. 44 кг спечели Йордан Папазов. В първата си среща той победи с туш Жасин Ибрахими, последваха победи над Осман Абдулах и Даниел Мазневски, но в спора за първото място Йордан отстъпи на представителя на домакините от „Лирия” Мерджан Хелили.

В кат. 75 кг Никола Стоянов остана с бронза. Той започна с три бързи победи с туш над Фламур Исмаили, Горан Стаменовски и Фидан Рехени. Но в полуфинала загуби от Максун Алиу по точки и остана на третото място.

Единствен без медал от състезателите на „Локомотив” остана Момчил Недялков в кат. 57 кг.

На тепиха в Скопие излязоха много класни състезатели и се получи много силен турнир. За нас това беше отлична възможност да сверим часовниците на балканско ниво. Някои от момчетата за първи път излизат на международен тепих, а е много важно да трупат самочувствие и увереност в такива срещи. Надявам се да имаме повече възможности за участие в подобни турнири. Благодаря на домакините, които отново бяха създали отлична организация и ни посрещнаха много топло. Дано добрите ни контакти продължат и в бъдеще с нови срещи, коментира треньорът на „Локомотив” Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Скопие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати