Сряда, 01 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Управата на ОФК „Локомотив” призова за обективно съдийство

  02.11.2022 16:21
Управата на ОФК „Локомотив” призова за обективно съдийство

След като първо феновете протестираха срещу необективно съдийство в мачовете на „Локомотив”, и ръководството излезе със становище, че усилията на клуба са ограбвани от пристрастни отсъждания.

Управителният съвет е направил анализ на досегашното представяне в първенството на Северозападна трета лига. След изминалите 13 кръга отборът е на трето място с девет победи, две равенства и две загуби и актив от 29 точки при голово съотношение 31:9.

За три от срещите, в които „Локо” не е взел пълен точков актив, вина има и съдийството, смятат от клубната управа. Става въпрос за загубите от „Академик” и „Бдин”, както и за равенството с „Павликени”. В тези срещи има скандални съдийски грешки, а те пораждат съмнение за тенденция, обясняват по-завоалирано от клуба. Феновете направо изразяват мнение, че се бута „Бдин” към Втора лига, а „Локо” е жертва на тази политика.

Управителният съвет приема, че грешки в мачовете е нормално да има, но и в трите споменати срещи те са били силно в ущърб на „Локо” и са довели до нереално временно класиране.

„От началото на първенството се извърши много работа от УС на клуба и спортно-техническото ръководство, за да може „Локомотив” да играе футбол, който съответства на възможностите и традициите в града ни и да се харесва най-вече на многобройните фенове. Ние и феновете няма да допуснем трудът, средствата и усилията ни да нямат реални резултати. Оставаме с надежда и желание, че в следващите срещи на „Локомотив” съдийството ще бъде обективно и безпристрастно”, пише още в становището, разпространено от клубното ръководство.


Ключови думи
Локомотив съдийство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати