Сряда, 18 Яну 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локо” изсипа седем гола на „Левски” в Стражица и си осигури областен финал за Аматьорската купа

  19.10.2022 09:48
„Локо” изсипа седем гола на „Левски” в Стражица и си осигури областен финал за Аматьорската купа

„Локомотив” победи като гост „Левски” (Стражица) в първия кръг на Аматьорска купа на България. Гостите вкараха седем гола, въпреки че на терена през втората част бяха предимно юноши на клуба. В първата минута бе отсъдена дузпа, която Красен Трифонов пропусна, но в 15-тата минута той се реваншира и отбеляза за 0:1. Милен Савов вкара за 0:2. В края на полувремето се разписа и Явор Генчев и при резултат 0:3 завърши първата част.

На полувремето влязоха в игра Борислав Бъчваров (р .2006 г.) и Мартин Господинов (2007). Отборът продължи с головете и в 53-тата минута се разписа Янислав Цачев. В 55-тата минута треньорът Лъчезар Русев пусна в игра Ангел Паунов (р. 2004), Кристиян Дечев (р. 2005) и Данаил Петков (р. 2005). След 10-тина минути резултатът набъбна до 0:5, а автор на гола бе Даниел-Виктор Кънчев. Гол вкара и Кристиян Дечев, за финал с втори гол Янислав Цачев оформи крайния резултат.

С тази победа „Локомотив” си осигури областен финал за Аматьорската купа. На този етап се играе по области, като задължително се включват отборите от Трета лига в съответната област и по желание тимове от областните първенства. „Левски” (Стражица) беше единственият отбор от Елитната областна група, заявил участие за турнира.

В другата среща от този етап „Павликени” победи „Янтра” (Полски Тръмбеш) и ще играе с „Академик” (Свищов), за да се определи втория финалист в областта.

Победителят в област Велико Търново ще играе с победителите от останалите области, които да под ръководството на Зоналния съвет на БФС. Досега са ясни финалистите в област Плевен – „Вихър” (Славяново) и в област Ловеч – „Ботев” (Луковит). В останалите области тепърва се играят срещите от първия кръг на турнира.


Ключови думи
Локомотив Левски Стражица Аматьорска лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати