Събота, 18 Фев 2023
            
Горна Оряховица Спорт

„Локомотив” разпиля „Академик” и спечели областния финал за Аматьорската купа с 8:0

  19.11.2022 16:00
„Локомотив” разпиля „Академик” и спечели областния финал за Аматьорската купа с 8:0

„Локомотив” взе реванш за загубата на старта на първенството в Северозападна трета лига от „Академик” (Свищов) и разпиля студентите с 8:0 в областния финал за Аматьорската купа.

Мачът се игра на стадиона в Горна Оряховица и „железничарите” бяха бурно подкрепяни от агитката, която запали факлите на победата още в 70-та минута.

Резултатът бе открит от Виктор-Даниел Кънчев в 6-та минута. Пак младият талант от Велико Търново покачи на 2:0 в 38-та минута и този половин част през първото полувреме беше най-дългият период от мача без гол във вратата на гостите. След това „Локо” започна безкомпромисно да опъва мрежата на „Академик” на средно 5 минути игра.

Третият гол отбеляза Димитър Байдаков от дузпа в 41-та минута. В края на полувремето Кристиян Райчев направи 4:0.

Виктор-Даниел Кънчев оформи хеттрик в 50 минута и домакините вече водеха с 5:0.

Шест минути по-късно юношата Борислав Бъчваров изведе отлично Байдаков и той не пропусна за 6:0.

Ветеранът Красен Трифонов влезе през второто полувреме, за да се разпише за 7:0 в 75-та минута. Пет-минути след това Байдаков също направи хеттрик и вдигна на 8:0. Това беше и последният гол в срещата.

„Локомотив”: Ивайло Стефанов, Кристиян Райчев, Али Ахмед, Стефан Иванов, Ивайло Велчев, Александър Узунов, Явор Генчев, Янислав Цачев, Николай Иванов, Даниел-Виктор Кънчев, Димитър Байдаков.

Резерви: Зехнур Чаушев, Красен Трифонов, Джихат Кямил, Тодор Бакърджиев, Мартин Господинов, Борислав Бъчваров, Ивайло Тодоров.

Така „Локомотив” спечели областния финал и продължава в турнира за Купата на Аматьорската лига. Останалите области под шапката на Зоналния съвет на БФС във Велико Тръново вече излъчиха своите победители, като само се чака резултата от финала в Габровска област между „Севлиево” и „Боруна”. Мачът се играе също днес. Финалист от Ловешка област е „Ботев” (Луковит), от Враца – „Септември” (Гложене), а от Видин – „Бдин”.

Вторият етап от турнира предвижда срещи между областните победители в четирите зони. Зоналните победители ще играят финали за определяне на носителя на купата.


Ключови думи
Локомотив Академик Аматьорска лига
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати