Сряда, 03 Май 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Горна Оряховица посреща държавно за момчета и Общо събрание на Федерацията по борба

  01.02.2023 14:37
Горна Оряховица посреща държавно за момчета и Общо събрание на Федерацията по борба

Спортна зала „Никола Петров” е домакин на Държавния личен шампионат за момчета в класически и свободен стил. Между двете първенства ще се проведе и извънредно Общо събрание на Българската федерация по борба с една точка в дневния ред – оценка за дейността на спортните клубове за 2022 г.

Държавният личен шампионат за момчета (14-15-годишни) ще привлече над 500 състезатели и треньори. В класиката се очакват близо 200 състезатели, а в свободния стил около 250. Домакините от „Локомотив” подготвят 15 момчета, които ще излязат на тепиха.

Шампионатът започва с техническа конференция и жребия за класическия стил от 17 часа на 1 февруари. В 8 часа на 2 февруари е кантарът, а в 10 часа започват схватките в класиката, като до края на деня ще се определят финалистите. На 3 февруари, също от 10 часа, започват репешажите и финалните схватки. Награждаването трябва да приключи до 13 часа, когато започва Общото събрание на Федерацията.

Веднага след това е конференцията и жребия за свободния стил. Следващите два дни са схватките на совобдняците, когато на тепиха ще излязат и „локомотивци”.

Борбите ще са на два тепиха, като за първи път домакините ще извадят за състезание новия си тепих, подарен от Федерацията и ползван за Световното за ветерани в края на миналата година.


Ключови думи
борба Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати