Неделя, 30 Апр 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Три големи състезания по борба посреща Горна Оряховица през 2023 г.

  29.01.2023 11:16
Три големи състезания по борба посреща Горна Оряховица през 2023 г.

И през 2023 г. Горна Оряховица ще е домакин на три големи състезания от календара на Българската федерация по борба. В това число са две държавни първенства в най-масовите възрасти и турнирът „Никола Петров”, с който по традиция приключва спортният календар за годината.

От 2 до 5 февруари е Държавното лично първенство за момчета, което ще бъде посрещнато от спортна зала „Никола Петров”. Състезанието е за двата стила – класически и свободен, което означава, че през уикенда в Горна Оряховица ще се изсипят над 500 състезатели и поне още толкова треньори и родители.

От летния цикъл Горна Оряховица ще приеме Държавния лично-отборен шампионат за деца, също в класически и свободен стил. Първенството е от 18 до 21 май.

За международния турнир „Никола Петров” за деца в свободен стил тази година още няма точна дата, но обичайно той се провежда около рождения ден на шампиона – 19 декември. Тази година се навършват 150 години от рождението му. Кръгли годишнини ще отбележат и спортната зала на негово име и клубът по борба, така че вероятно ще има сериозно честване.


Ключови думи
борба Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати