Събота, 11 Мар 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Дениз Ахмедов остави приза „Никола Петров” в Горна Оряховица

  10.12.2022 16:28
Дениз Ахмедов остави приза „Никола Петров” в Горна Оряховица

Състезателят на „Локомотив” Дениз Ахмедов сложи край на една успешна година за горнооряховската борба, печелейки приза „Никола Петров” от Международния турнир на името на всесветския шампион.

147 състезатели на 25 клуба от цялата страна и отбори от Одрин, Турция и Скопие, Северна Македония излязоха на двата тепиха в спортна зала „Никола Петров”. Състезаваха се в 10 теглови категории. Домакините се представиха с 11 млади борци и спечелиха един златен и два бронзови медали.

Златото завоюва Дениз Ахмедов в кат. 42 кг. Той направи три победи с туш над Йоан Павлов от Севлиево, Полат Бейти от Русе и Ангел Стефанов от Търговище. На финала се изправи срещу Дардан Бела от клуб „Лириа” от Скопие и все реванш за загубата си преди месец, когато „Локомотив” гостува в Северна Македония. Дениз спечели със 7:1 точки и грабна златния медал.

В кат. 53 кг Александър Чакалов извоюва бронзов медал. Александър тушира Мартин Петров от „Етър Виктори” и след това победи Сали Албенов от Исперих. В полуфинала обаче загуби от Валентин Вълчев от Сливен и трябваше да се бори за 3-5 място с Теодор Славов от Тутракан. „Локомотивецът” беше безапелационен и с туш завоюва медала.

Теодор Старирадев спечели другия бронз за домакините в кат. 59 кг. Той загуби на старта от Максуд Садъков от Търговище, но той го изтегли до репешаж, където Теодор тушира Томас Петков от Средец. В спора за медала той победи отново с туш Хюсеин Хасанов от Шумен.

Борил Генчев от „Локомотив” остана пети в кат. 32 кг, я Мартин Попов е седми в кат. 30 кг.

Като цяло се получи много силен турнир, а за някои от нашите състезатели това е едва първо-второ състезание. Така че сме доволни от всички, защото всички се стараха и се бориха мъжки, коментираха треньорите Николай Ганев и Пламен Дончев.

Дениз Ахмедов отнесе големия приз на името на Никола Петров. Връчи му го президентът на СКБ „Локомотив” Цветан Зеленков. Главният съдия на турнира Иван Ламбов връчи купата за най-резултатен състезател на Георги Пантелеев от СКБ „Странджа” (Средец), спечелил златото в кат. 38 кг. Големият син на световния шампион Радослав Великов, който носи името на баща си и се състезава за „Симеон Щерев – Левски” (София), взе купата за най-техничен състезател. Връчи му я друг голям шампион – Иво Ангелов.

Малкият син на Великов – Симеон, спечели златото при най-леките в кат. 30 кг.

Християн Лазаров, също от „Симеон Щерев – Левски”, е шампион в кат. 32 кг.

В кат. 35 кг първи е Радослав Великов.

Георги Пантелеев от Средец спечели кат. 38 кг.

Дениз Ахмедов е шампион в кат. 42 кг.

В кат. 47 кг златото е за Даниел Димитров от АСК „Сливен”.

Съотборникът му Ангел Неделчев от на първо място в кат. 53 кг.

Петко Саракостов от Ямбол е първи в кат. 59 кг.

В кат. 66 кг златен медалист е Тодор Добрев от Златарица.

Рачо Стефанов от Русе спечели златото в кат. 66+


Ключови думи
борба турнир Никола Петров Дениз Ахмедов
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати