Четвъртък, 09 Фев 2023
            
Велико Търново Общество

Актьори от великотърновския театър гостуваха на шестокласници от СУ „Емилиян Станев“

  10.11.2022 15:18
Актьори от великотърновския театър гостуваха на шестокласници от СУ „Емилиян Станев“

Актьорите Стефка Златкова и Кирил Милушев от великотърновския театър гостуваха на шестокласници от СУ «Емилиян Станев». Вдъхновяващата среща, посветена на магията на театъра, беше организирана по инициатива на учениците от VI „д“ и VI „ж“ клас и техните класни ръководители Боряна Илиева и Цветелина Маринова. Впечатлени от премиерния спектакъл на комедията «Скакалци» по Ст. Л. Костов, те решили да поканят актьорите в училище.

Учениците посрещнаха своите гости с бурни аплодисменти, а след това ги засипаха с подаръци, повечето изработени от тях самите – картички, цветя от хартия, колажи и др. Повече от час те задаваха въпроси на звездите на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Как се „изгражда“ един спектакъл, как се разпределят ролите, какво правят, ако си забравят текста или паднат по време на представление, как те самите не се разсмиват на смешните сцени, с кого прекарват повече време – с колегите от театъра или със семействата си, са само част от въпросите, на които трябваше да отговорят Стефка Златкова и Кирил Милушев.

Шестокласниците споделиха, че са ги гледали и в спектакъла „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. След постановката „Скакалци“ обаче ги почувствали толкова близки, че пожелали лично да се запознаят с тях. На финала учениците не пропуснаха да се снимат за спомен със своите любимци.

Комедията «Скакалци» е най-новото заглавие в афиша на великотърновския театър. Втората премиера на спектакъла е на 29 ноември от 19 часа в голяма зала на МДТ. В него на великотърновска сцена ще дебютира артистът Димитър Георгакиев, който се превъплъщава в ролята на Иван Беличков. Билети за представлението се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.


Ключови думи
МДТ СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати