Сряда, 25 Яну 2023
            
Велико Търново Общество

Необичаен час по физическо проведоха в търновско училище

  26.10.2022 13:58
Необичаен час по физическо проведоха в търновско училище

Необичаен час по физическа култура и спорт проведоха днес децата от 1 „д“ клас в СУ „Емилиян Станев“. Вместо с учителите си, децата спортуваха заедно с фитнес инструктора Десислава Тоцева, която е и майка на първокласничката Сиана.

„Този урок, който сме нарекли „С мама в час“, е първи по рода си за децата. Идеята ми е да е интересно на децата, да им е разнообразно. Докато са още малки, учениците контактуват с не особено широк кръг възрастни и такива уроци са възможност те да научат повече за различните професии. Освен това има доста притеснителни деца, които се отпускат много бързо и придобиват самочувствие, когато родителите им дойдат в училище с тях“, обяснява класният ръководител на първокласниците Илина Керина.

Десислава Тоцева показа на децата как да разгряват тялото си, след това ги раздели на отбори „Жълъди“ и „Кестени“ и ги предизвика с няколко състезателни щафетни игри. Илина Керина и Стефани Кънева, която е учителят по целодневно обучение на първокласниците, влязоха в ролята на съдии.

Преди звънецът да сложи край на часа, Десислава Тоцева разказа на малчуганите какво е да бъдеш фитнес инструктор и колко важен е спортът за всеки човек, за да е здрав той. Затова и малката Сиана, също като родителите си, спортува и ходи на тренировки по футбол и художествена гимнастика. В края на урока почти всички деца вече искаха да бъдат фитнес инструктори.

Следващият урок с родители ще бъде още през ноември и ще бъде посветен на Деня на християнското семейство. Тогава в един от часовете на 1 „д“ ще влязат Мария и Пламен Ляскови, които са родители на Мартин. Те ще разкажат за това как са създали семейния си бизнес и ще поговорят с хлапетата за семейните ценности.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати