Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

СУ „Емилиян Станев“ с концерт за патронния си празник

  13.06.2022 09:30
СУ „Емилиян Станев“ с концерт за патронния си празник

Тържествен концерт, посветен на патронния празник на СУ „Емилиян Станев“, ще събере на една сцена някои от най-талантливите възпитаници на гимназията. Концертът е на 17 юни от 17,30 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

Празничната вечер ще започне с Химн на Търново в изпълнение на Junior band, диригент Йордан Цветанов. След това концертът продължава с класически блок, в който участват възпитаници на музикалните паралелки в СУ „Емилиян Станев“. Те ще представят пиеси за пиано, акордеон, китара, флейта, кларинет.

Втората част е фолклорен блок, подготвен от петокласниците, които учат в хореографската паралелка и талантливия изпълнител на народни песни Джонатан Костов.

Поп и джаз музика ще звучи в края на концерта. На сцената на Музикално-драматичния театър ще излязат Emoji kids, Александър Момински и Теодора Стоянова, Кристияна Кирилова.

Освен ученици, които учат музика и хореография в гимназията, в концерта участват и възпитаници на гимназията, които посещават музикални и танцови школи. В програмата са включени изпълнения на деца от „Ксани денс“, „Виргиния балет“, клуб „Фиеста“, Музикална школа „Mamma mia”, Вокално студио „Таланти“ към читалище „Искра“.


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати