Сряда, 04 Яну 2023
            
Велико Търново Светски

Ученици изграждат публичния образ на СУ „Емилиян Станев“ в Instagram

  05.10.2022 13:52
Ученици изграждат публичния образ на СУ „Емилиян Станев“ в Instagram

Изцяло ученически е екипът, който управлява профила на СУ „Емилиян Станев“ в Инстаграм. Десетокласничките Анастасия Трифонова, Бояна Леонова, Василена Василева, Камелия Стоянова, Рая Йорданова, които учат в паралелката „Графичен дизайн“ и единадесетокласникът Станимир Георгиев, който учи хардуерни и софтуерни науки, са тийнейджърите, които ежедневно качват актуална информация от живота на училището.

Най-голямата гимназия в областта има свой профил в Инстаграм от година. Първоначалната идея за създаването му е на преподавателя по информационни технологии Светлана Бенкова, за да може училището да достигне до по-младата аудитория. Затова и целият педагогически екип решава да остави управлението на страницата в ръцете на ученици.

Няколко месеца те работили по една концепция, но след това решили да променят коренно цялостния дизайн и всички негови компоненти, за да отговаря профила на всички съвременни тенденции. Така от тази учебна година профилът на гимназията в Инстаграм е с изцяло нова визия

Рая Йорданова е автор на ребрандинга (смяната на цялостната идентичност) на Инстаграм профила. „Промените в профила и в сайта на училището се налагат, за да сме в крак с всички съвременни тенденции. Освен това двете страници трябва да бъдат в синхрон. Говорихме с директорката ни г-жа Кина Котларска, представихме й гледната ни точка и тя ни помогна да реализираме всичките си идея”, разказва Рая Йорданова.

А нейната съученичка Анастасия Трифонова допълва: „В натовареното ни ежедневие като ученици, включващо контролни, изпити и проекти, ние намираме време, в което да правим работни срещи. Обсъждаме бъдещото развитие на профила спрямо най-актуалните теми, като се стремим да покажем младежката гледна точка за дейностите на училището“.

Извън училище младежите се занимават с фотография, курсове за дигитален маркетинг, танци, музика, рисуване, семинари за личностно развитие. Въпреки това те успяват да поддържат профила на училището си изключително успешно. Само за една учебна година са събрали над 550 последователи.

Наставници на екипа са психологът Мелина Попова и учителят по френски и испански език Николай Славов. „Да работим с деца, които са талантливи, отговорни и мотивирани за развитие, е сбъдната мечта за нас. Няма да скрием, че работата е доста, изисква стриктна организация, широк поглед върху нещата, но и внимание върху детайлите, креативност и голямо чувство за хумор, за да минават и най-трудните задачи по лек и забавен начин”, споделят Мелина Попова и Славов.

Освен сайт и профил в Инстаграм, СУ „Емилиян Станев” има и страница във Фейсбук. Последователите там са повече от 5000.

За да подкрепите младежите и да бъдете винаги информирани за случващото се в СУ „Емилиян Станев”, последвайте ги в Инстаграм. (@em_stanev.school).


Ключови думи
СУ Емилиян Станев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати