Петък, 03 Фев 2023
            
Велико Търново Култура

Театърът във Велико Търново възстановява съботните представления за детска публика

  04.11.2022 10:24
Театърът във Велико Търново възстановява съботните представления за детска публика

С мюзикъла „Мечо Пух“ великотърновският театър възстановява съботните представления за детска публика. Музикалната постановка ще бъде представена на 5 ноември /събота/ от 11 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

„Мечо Пух“ е най-новото детско заглавие в афиша на МДТ. Автор на музиката и либрето е композиторът Александър Йосифов, а в основата стоят обичаните истории за Мечо Пух и неговите приятели, които разказва Алън Милн в своята книга. Това е един динамичен, жизнерадостен и светъл спектакъл, изпълнен с куп весели истории и забавни игри, с който искаме да заредим нашата публика с много настроение и смях.

Режисьор на детския мюзикъл е Стефан Методиев, а с диригентската палка в оркестрината ще застане Васил Вълчев. Хореографията е на Катя Богданова, корепетитор е Аспарух Бойлов, а сценографията и цветните костюми са подготвени от Лидия Къркеланова. Забавните приключения на Мечо Пух и неговите горски приятели Кристофър Робин, Зайо, Прасчо, Кенга, Ру, Йори и пчеличките на великотърновска сцена представят артистите Цветелин Илчев, Георги Тодоров, Ивайло Цачев, Надежда Мирева, Пенка Величкова, Явор Цонев, Невена Недкова, Полина Кинова, Паола Босева, Стефания Арсова.

Съботните забавления за малки и големи продължават на 19 ноември от 11,30 часа с детския мюзикъл „Патиланци”, а на сцената ще оживеят веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Мюзикълът е на композитора Александър Йосифов, а либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца. Режисьор на спектакъла е Стефан Донев, а диригент - Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”.

През последния театрален сезон детските заглавия се радваха на голям интерес от публиката, а най-хубавото е, че децата и учениците се завърнаха в театралния салон, не скри удовлетворението си директорът на МДТ Васил Вълчев. През последния месец наши гости бяха възпитаниците на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Морава, които посетиха организирано представлението „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. В навечерието на Деня на народните будители великотърновският театър представи мюзикъла „Мечо Пух“ в читалището в Лясковец специално за децата от НУ „Цани Гинчев“.

Билети за детските спектакли се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.

 


Ключови думи
МДТ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати