Петък, 30 Сеп 2022
            
Велико Търново Светски

С концерти в още 19 града продължава лятното турне на Великотърновския театър

  01.07.2022 10:54
С концерти в още 19 града продължава лятното турне на Великотърновския театър

Концерти в общо 21 български града включва лятното турне на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. До края на септември артистите и музикантите ще се представят на открити сцени и в театри в цялата страна, като в някои от градовете ще гостуват по два пъти.

Началото беше поставено с грандиозен концерт в Летния театър във Велико Търново, по време на който среща си дадоха мюзикълът и рокът. Публиката възнагради щедро с аплодисменти съвместните изпълнения на рок музикантите от Б.Т.Р. с оркестъра на великотърновския театър с диригент Маестро Георги Патриков. В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова, а водещ на музикалния спектакъл е актьорът Цветелин Илчев. Специални гости във Велико Търново бяха младите таланти от „Джуниър бенд“ при СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Йордан Цветанов.

През юни концертът „Мюзикъл и рок“ беше представен с голям успех в Добрич и в Шумен. На 19 юли екипът на МДТ заедно с Б.Т.Р. ще гостуват на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна, а на следващия ден – в Летния театър във Военен клуб – Русе. Турнето продължава на 25 август в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив и на 26 август в Културния център в Стара Загора. Летният тур с Б.Т.Р. ще завърши на 13 септември в Летния театър в Бургас.

Общо 14 града ще посети екипът на МДТ „Константин Кисимов“ и с концерта „Отражения“ с обичания Орлин Горанов. Музикалният проект, в който също участват оркестърът и солисти на великотърновския театър с диригент Георги Патриков, се оказа изключително успешен. През април той беше представен в шест града, а реализираните приходи от него възлизат на 50 000 лв.

Лятното турне на „Отражения“ започва на 15 юли от Ямбол и продължава на 16 юли в Бургас. На 3, 4 и 5 август артистите ще гостуват в Созопол, Поморие и Свети Влас. Още девет концерта са предвидени до края на септември - в Панагюрище, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Казанлък, Кюстендил, Дупница и Перник.

Снимки: Марина Чамуркова-Недекова


Ключови думи
МДТ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати