Петък, 11 Юни 2021
            
Велико Търново Култура

С оперетата „Прилепът” започва празничният месец март във великотърновския Театър

  11.03.2021 09:49
С оперетата „Прилепът” започва празничният месец март във великотърновския Театър

Оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус-син ще представи на 11 март от 19 часа в голяма зала екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. С обичаното музикално заглавие започва празничният месец март във великотърновския театър. В чест на празника на града 22 март и на Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март, МДТ ще поднесе на своята публика четири любими спектакъла и специално подготвяния Пролетен концерт с диригент Георги Патриков.  
Всички представления през март ще бъдат в голяма зала. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването спектаклите се провеждат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки, обясни директорът на театъра Васил Вълчев. Билети за постановките се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“.
Брилятни солисти, пищни декори и бляскави костюми ще превземат тази вечер театралната сцена в оперетата „Прилепът“.  В спектакъла участват солисти и артисти, оркестър, хор и балет на великотърновския театър. Гост-режисьор е Гълъб Бочуков, който е автор и на сценичния вариант на спектакъла, а диригент-постановчик е Игор Богданов. В постановъчния екип са и диригентът Васил Вълчев, хореографът Катя Богданова, хормайсторът Яница Брънзелова, пом.-режисьорът Румяна Атанасова.
На 16 март от 19 часа великотърновци и гостите на града могат да гледат мюзикъла „Зех ть, Радке! Зех ть!”. Спектакълът е създаден по комедията „Михал Мишкоед” на Сава Доброплодни и музика на Димитър Вълчев, а текстът на песните е на Миряна Башева. Търновският храм на Мелпомена е първият в България, който поставя „Зех ть, Радке! Зех ть!” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.
В афиша на великотърновския театър през март се завръща и комедията „Госпожа Министершата“, а спектакълът е на 18 март от 19 часа. Популярната пиеса на Бранислав Нушич осмива деформирането на личността, достигнала министерското кресло. В случая става дума за действията на жената на един министър, която приема титулуването „Госпожа Министерша” сериозно и с това се слага началото на серия смешни нейни ситуации, разкриващи демоничната й страст за власт. Крайно интригуваща комедия, осмиваща стремленията към етажите на властта, които почти винаги са комични.
Пролетният концерт под диригентската палка на Георги Патриков ще бъде на 23 март от 19 часа. В голяма зала на театъра ще звучат шедьоври на световната класика.
Празничният март ще завърши със спектакъла „Гераците“ по едноименната повест на Елен Пелин. Представлението е на 30 март от 19 часа в голяма зала на театъра. Гост-режисьорът Невена Митева предлага класически прочит на това емблематично произведение на българската литература. В спектакъла участва целият драматичен състав на великотърновския театър, а постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с мащабен декор, авторска музика и вокални изпълнения на живо. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, музиката е на Петър Атанасчев, а вокален педагог е Яница Брънзелова.


Ключови думи
МДТ Прилепът
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати