Вторник, 27 Сеп 2022
            
Култура

МДТ „Константин Кисимов” представя комедията „Хванат. net” в Летния театър

  09.07.2020 11:59
МДТ „Константин Кисимов” представя комедията  „Хванат. net” в Летния театър

Комедията „Хванат. net” от Рей Куни ще представи за първи път на откритата сцена на Летния театър във Велико Търново екипът на МДТ „Константин Кисимов”. Почитателите на театралното изкуство в старата столица могат да гледат спектакъла на 14 юли от 21 часа.
„Хванат. net” е най-новото драматично заглавие в афиша на Музикално-драматичния театър във Велико Търново. Комедията е създадена по пиесата „Хванат в мрежата” на известния британски драматург Рей Куни, а неин режисьор е Тамара Иванова. Ролите са поверени на актьорите Силвия Шекилова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Милен Иванов, Иван Митев, Георги Димитров и Йордан Сираков. Преводът и адаптацията на текста на пиесата на български са на доайена на театъра Иван Митев, а художник е Лидия Къркеланова. Част от атрактивното и различно сценично представяне на спектакъла е и мултимедията на Емил Йорданов, а над музикално оформление е работил Атанас Пасторка.
Тази комедия на ситуациите със съвременен сюжет е непозната на българския зрител. Тя е продължение на прочутата пиеса „Между два стола”, преведена на повече от 30 езика, която се радва на голям успех и у нас. Това заглавие се играе цели 9 години на театралните сцени в Лондон, което го превръща в спектакъла с най-дълъг сценичен живот на Острова. Римейкът „Хванат в мрежата” е писана през 2001 г., когато интернетът все още прохожда. Въпреки това, сюжетът е изключително актуален и днес.
С още едно от своите най-гледани и харесвани заглавия ще гостуват в Летния театър в парк „Марно поли” великотърновските артисти. На 21 юли от 21 часа те ще представят мюзикъла „Вражалец”. На сцената ще излязат актьори, солисти, хор, оркестър и балет на МДТ «Константин Кисимов». Постановката е по пиесата на Ст. Л. Костов и музика на Дечо Таралежков. Режисьор е Гълъб Бочуков, диригент-постановчик – Игор Богданов, сценографията е на Лидия Къркеланова, а хореографията – на Катя Богданова. МДТ е първият театър в България, който поставя „Вражалец” като мюзикъл, след популярния през 70-те години на миналия век телевизионен вариант на Хачо Бояджиев.
Билети за спектаклите по отделно, както и на промоционални пакетни цени от 16 и 15 лв. за двете заглавия вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”. В деня на представленията билети ще се продават и пред Летния театър.


Ключови думи
МДТ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати