Четвъртък, 08 Дек 2022
            
Велико Търново Култура

Успешен летен сезон с около 7000 зрители изпрати великотърновският театър

  08.09.2022 10:46
Успешен летен сезон с около 7000 зрители изпрати великотърновският театър

Успешен летен сезон с около 7000 зрители изпрати екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. През месеците юни, юли и август артистите са изиграли 29 спектакъла, а приходите от продадени билети възлизат на 116 000 лв. В разгара на лятото великотърновският театър е представил своята продукция в 14 български града, отчете директорът МДТ Васил Вълчев.

Най-силен по брой представления е месец юни. Изиграните спектакли са общо 14, а сред тях има и две премиерни заглавия – театрално-музикалният спектакъл „Амадеус“ на режисьора Бойко Илиев и концертът „Мюзикъл и рок“, който е съвместна продукция на МДТ „Константин Кисимов“ и рок група Б.Т.Р. През юни артистите са гостували в Правец, Стара Загора, София, Добрич и Шумен. На софийска сцена, в рамките на 53-ото издание на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“, са представили постановката „Амадеус“, а в Театър „Българска армия“ обраха овациите на публиката със спектакъла „Хъшове“ по повестта „Немили-недраги“ на Иван Вазов.

През юли и август изиграните представления са съответно 7 и 8. През юли екипът на МДТ „Константин Кисимив“ е гостувал на сцени в Ямбол, Бургас, Варна, Русе. Със спектакъла „Амадеус“ се е представил в Седмия летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. Представлението на крепостта „Царевец” бе аплодирано от над 500 зрители, сред които имаше ценители на изкуството от цялата страната и гости от чужбина. Созопол, Поморие, Свети Влас, Пловдив и Стара Загора са новите сценични дестинации през август, където театърът е спечелил публиката с концертите „Отражения“ с Орлин Горанов и „Мюзикъл и рок“ и с детските мюзикъли „Мечо Пух“ и „Патиланци“.

Концертът на великотърновския театър „Мюзикъл и рок“ заедно с музикантите от Б.Т.Р. държи първенството по брой представления. С него МДТ е радвал публиката общо 7 пъти в трите летни месеца. След него с пет концерта се нарежда съвместният проект „Отражения“ с Орлин Горанов. Общо три са изиграните представления на „Амадеус“ и три – на детските спектакли.

Новият театрален сезон стартира на 1 септември, като до края на месеца артистите ще изиграят общо 17 представления. Те ще бъдат представени в турне в общо 15 града в страната, като в някои от тях великотърновският театър има по два спектакъла. Освен концертите „Отражения“ и „Мюзикъл и рок“, в репертоара за септември влизат мюзикълът „Службогонци“ от Парашкев Хаджиев и детските мюзикъли „Патиланци“ и „Мечо Пух“.

Снимки: Архив МДТ от спектаклите „Службогонци“ и „Амадеус“

 


Ключови думи
МДТ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати