Четвъртък, 29 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Проф. Костадин Ангелов за регионалните приоритети на ГЕРБ: Рестарт на магистралите, нови ВиК-мрежи и по-чист въздух над Велико Търново

  29.09.2022 16:25
Проф. Костадин Ангелов за регионалните приоритети на ГЕРБ: Рестарт на магистралите, нови ВиК-мрежи и по-чист въздух над Велико Търново

„Готови сме да поемем отговорността, да съставим правителство, обединено около евроатлантическите ценности и европейския път пред България. Управленската програма на ГЕРБ-СДС има най-добрите и адекватни мерки за излизане от кризите, за овладяване на инфлацията и безконтролния скок на цените на храни, стоки, горива, лекарства, заедно с механизми за компенсиране на рекордните сметки за ток и газ“, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и региона проф. Костадин Ангелов пред регионални медии.

Проф. Ангелов и колегите му в листата дадоха брифинг пред медиите в изпълнение на обещание, дадено в началото на кампанията за максимална прозрачност и отчет за проведените срещи, поставените от хората проблеми, мерките за разрешаването им.

„С програмата ни срещу хаоса, причинен от „промяната“, запознахме над 4000 жители на Велико Търново и областта по време на изминалия месец. С колегите от листата на ГЕРБ-СДС посетихме десетте общини – и градовете общински центрове, и редица населени места. Проведохме повече от 100 срещи, включително и по секторни политики и ресори – здравеопазване, икономика, култура и туризъм и др.“, каза проф. Костадин Ангелов.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС обяви и най-спешните регионални приоритети, един от които е инфраструктурата. Тук влизат рестартиране на спрените магистрали „Хемус“ и „Русе – В. Търново“, на регионални и локални инфраструктурни обекти – „Присовските завои“, Северен пътен възел във В. Търново, Интермодалния терминал в Горна Оряховица, третокласни и четвъртокласни пътища. Пътищата са гръбнак на икономиката, а също толкова важна е пътната безопасност, посочи проф. Ангелов.

Целенасочени инвестиции във ВиК-мрежата, особено в населените места с безводие, също е регионален приоритет.

„Поехме ясен ангажимент и за засилване на екоконтрола върху „Кроношпан“ във Велико Търново – не да затваряме завода, а да се спазват европейските екологични правила“, каза още проф. Костадин Ангелов. И добави, че подкрепата за общинските и малките болници и трайно увеличаване на заплатите на медиците също е сред водещите приоритети. Църквите, манастирите и молитвените домове няма да плащат промишлен ток, а компенсациите за бизнеса ще продължат.

Категоричен приоритет на ГЕРБ-СДС е и овладяването на мигрантския натиск – резултат от некомпетентността на последното правителство и лично на бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Изборите са изключително важни заради безпътицата и безизходицата, в която ни вкара некадърното управление на „промяната“, категоричен бе и кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той припомни, че правителството на Кирил Петков е първото, отказало всякакъв диалог с общините и водело политика на инат спрямо тях. Заради пълната некомпетентност в овладяването на кризите и задълбочаването им днес общините не знаят ще могат ли да държат детските градини, яслите, училищата, болниците, пенсионерските клубове и социалните услуги отворени през зимата. Политика на инат бе и проваленото от ПП финансиране на инфраструктурни проекти – пътища, улици и ВиК-мрежи, каза още Панов. „Единственият изход е стабилно правителство с водеща роля на ГЕРБ-СДС в него“, завърши кметът на В. Търново и шеф на Сдружението на общините.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати