Неделя, 27 Nov 2022
            
Избори 2 октомври 2022 Политика

ГЕРБ-СДС регистрира листата си за Великотърновския избирателен район

  28.08.2022 16:12
ГЕРБ-СДС регистрира листата си за Великотърновския избирателен район

С нагласата за честна кампания тръгва към предсрочните парламентарни избори на 2 октомври коалицията ГЕРБ-СДС във Великотърновския избирателен район. Днес листата й с кандидати за народни представители бе регистрирана в Районната избирателна комисия, а малко по-късно и официално представена.

Най-важен е диалогът, за да може всички кризи да бъдат преодолени заедно. Обединението на всички нас е важно, за да тръгне България по по-добър път от този, на който бе поставена през последната година и половина, коментира областният лидер на ГЕРБ Даниел Панов, който, заедно с част от листата, я регистрира.

Няма да говоря колко зле е в момента местната власт заради това, че нямаше чуваемост, нямаше експертност как да излезем от тези кризи. А местната власт е гръбнакът на държавата, тя е най-близо до проблемите на гражданите. В нашата листа има хора с неоспорим опит в различни сфери – лекари, финансисти, експерти в социалната сфера, университетски преподаватели…, които са доказали, че милеят за региона. Те ежедневно контактуват с общността и решават от най-малкия до най-сериозния проблем, коментира още Даниел Панов.

Листа от 16 кандидати предлага на избирателя коалицията ГЕРБ-СДС. Водач отново е ексздравният министър проф. Костадин Ангелов, който и досега представяше IV МИР в Парламента.

Благодаря за доверието на Велико Търново. В момента България се тресе от кризи, а рецептата за решаването им е победата на ГЕРБ-СДС на предстоящите избори. Ако искаме да спечели България, трябва да се обединим в различията си, категоричен бе проф. Ангелов. По думите му листата обединява мъдростта от натрупания опит с енергията на младостта. Целта на всички нас е да върнем стабилността в страната, за да могат всички български семейства да управляват бъдещето си. Ще водим честна кампания, ще казваме истината на хората, ангажира се професорът.

Веднага след него в подредбата е областният координатор на МГЕРБ Георги Недев. Завършил е  „Спортна педагогика“ и е магистър по публична администрация. Собственик  на рекламна агенция. Втори мандат е общински съветник във Велико Търново. Един от най-изявените състезатели и треньори по мотоспорт у нас, председател на СК по мотоциклетизъм във Велико Търново, президент и основател на ФК „Ботев“ - Дебелец.

На трета позиция е издателят Димитър Николов, който влезе в последните 3 парламента с преференции. Икономист, магистър по управление на човешките ресурси, утвърден журналист и издател, Николов бе председател на  Общинския  съвет   в Горна Оряховица в периода 2019-2021. От 2019 г. е председател на Българската асоциация на регионалните медии.

Такъв хаос в комуникацията между изпълнителната и държавната власт и местното самоуправление никога не е имало. Имам усещането, че изпълнителната власт проведе наказателна акция спрямо българските общини. През последните 7 месеца отношението към българските общини бе като към доведено дете.

Притеснява ме слоганът на „Продължаваме промяната” – „Да довършим започнатото”. Струва ми се, че ако бъде довършено започнатото, ще бъде довършена държавата. Някои политически проекти трябва да бъдат изведени от употреба, бе коментарът на Димитър Николов. 

На четвърта позиция в листата е директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община Велико Търново Росица Димитрова. Преподавател в Медицинския колеж и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, била е заместник-министър на труда и социалната политика. Димитрова участва в разработването на съвременното  социално  законодателство.

В листата следват педиатърът и шеф на Детското отделение във Велико Търново Валентин Точков, университетският преподавател и настоящ зам.-кмет на Свищов Станислава Стоянова, общопрактикуващият лекар от Полски Тръмбеш Емил Енчев, политологът Венцислав Георгиев, председателят на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов, мениджърът от Сухиндол Росица Генчева, футболистът и дългогодишен титулярен вратар и капитан на ФК „Етър Велико Търново“ Христо Иванов, финансистът и икономист Даниел Събев - управител на едно от най-големите предприятия във Велико Търново и региона.

На 13-та позиция в листата е специалистът по реклама и маркетинг Диана Попова. Следват историкът Емил Врежаков и мениджърът и професионален спортист Радослав Рашков от Горна Оряховица. Листата затваря актьорът Иван Митев.

Във Великотърновска област ГЕРБ-СДС ще работят, за да са първа политическа сила на 2 октомври, като целта е да спечелят три мандата.

„На национално ниво амбициите ни са да сформираме правителство, сядайки на масата на преговорите и поставяйки своите седем приоритета, заложени в програмата на коалицията“, подчерта водачът на листата проф. Костадин Ангелов.

Кампанията ни ще бъде честна и насочена към решаване на наболелите проблеми. За ГЕРБ през годините най-голям политически опонент е била БСП. „Продължаваме промяната“ не знаем как да я определим, защото не разбрахме техните ценности – те започнаха да правят дясна политика с леви инструменти; биеха се в гърдите с младите си хора в управлението, но ние видяхме само такива, които рушат вече изграденото. Нашата битка в тази предизборна кампания няма да е срещу нашите опоненти, а ще е за спечелване доверието на българските граждани, посочи още професорът.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ГЕРБ-СДС листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати