Понеделник, 27 Дек 2021
            
ИЗБОРИ 11 ЮЛИ 2021

Приоритети на коалиция ГЕРБ-СДС: Модернизация на болниците и увеличаване на финансирането за доболнична помощ

  08.07.2021 14:07
Приоритети на коалиция ГЕРБ-СДС: Модернизация на болниците и увеличаване на финансирането за доболнична помощ

В програмата на ПП ГЕРБ е заложено, че държавните и общински болници и през следващите години ще разполагат със сериозно финансиране, за да продължи модернизирането им. Това заяви пред жители на село Хотница водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС проф. д-р Костадин Ангелов. Той отново припомни ангажимента на ГЕРБ за създаване на 30 мобилни медицински центрове, за да е достъпна здравната помощ дори до най-отдалечените и слабонаселените места в страната.

На срещата с българи и британски заселници присъстваха и кандидат-депутатите Росица Димитрова, Георги Недев, както и кметът на община Велико Търново Даниел Панов.

До края на мандата всеки лекар ще получава месено по 3 средни брутни заплати, медицинските сестри – 2 средни брутни заплати, а санитарите - 1 средна брутна заплата, която трябва да стане 2000 лева. С ръста на БВП реално се залага годишно увеличение на бюджета на НЗОК с 500 млн. лева. Това ще даде възможност за увеличаване на броя на направленията в доболничната помощ, цените им, както и тези на първичния и вторичния преглед, които са единствените постъпления за ДКЦ–тата. Това ще реши въпроса със заплащането на личните лекари, за които досега имаше временни надбавки, обясни проф. д-р Костадин Ангелов.

Той увери присъстващите, че предвижданията на ПП ГЕРБ са до 4 години средната заплата да стане 2000 лева, минималната - 1000, а минималната пенсия - 600 лева.

„Реформата стартира и в образованието, и в социалната сфера и в здравеопазването. Няма значение кой на каква възраст е, всички българи имат нужда и от трите системи. Целта ни е така да продължи реформата, че всеки от тези три сектора да се развива и да е във взаимодействие с останалите", подчерта Росица Димитрова.

Признателни жители благодариха на кмета на община Велико Търново Даниел Панов и на кмета на Хотница Десислав Йорданов, че е направен ремонт на покрива, резетите, полилеите на читалището, което на 1 ноември ще чества 125 години.

Участници от групата за автентичен фолклор на Хотнишките баби споделиха, че репетират усилено заедно с британските заселнички, които също участват в програмата, но молят да бъдат подпомогнати финансово за участие във фестивал в Неделино.

Кметът Даниел Панов незабавно реагира и обяви, че общинските съветници от ГЕРБ и той лично ще съберат необходимите пари от хонорарите и заплатите си и ще ги дарят на читалищните дейци. Инициативата беше посрещната с бурни овации от присъстващите в залата.  

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Ключови думи
ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати