Понеделник, 16 Май 2022
            
Велико Търново Избори 14 ноември 2021

ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново, пет са новите имена

  11.10.2021 13:37
ГЕРБ-СДС регистрира листата си във Велико Търново, пет са новите имена

С пълна листа от 16 кандидати за народни представители отива на извънредните избори на 14 ноември коалиция ГЕРБ-СДС във Велико Търново. Днес документите за регистрация в Районната избирателна комисия входираха областният лидер на ГЕРБ инж. Даниел Панов и част от кандидатите.

Водач на листата и този път е ексздравният министър проф. Костадин Ангелов. На второ място е университетският преподавател проф. Любомира Попова. Трети е журналистът и издател Димитър Николов – представител на гражданската квота и народен представител в 45-то и 46-то народно събрание. След него са предприемачите Георги Недев и Станислав Стоянов, а на шесто място е друг представител на гражданската квота – адвокат Любомир Брайнов. По-нататък следват преподавателят в Стопанската академия д-р Станислава Стоянова, археологът проф. Хитко Вачев (гражданска квота), лекарят Емилия Георгиева, специалистът по социални дейности Росица Димитрова, лекарите д-р Николен Стойнов и д-р Емил Енчев. На 13-та позиция е докторът по психология Венцислав Георгиев, следван от финансиста Стефан Бранзелов и учителя Никифор Тодоров. Листата затваря студентът Георги Тодоров.

Коалицията ГЕРБ-СДС залага най-вече на диалог в Народното събрание. В това безвремие всички виждаме икономическия спад, кризата в здравеопазването... Време е в Парламента да има диалог. Защото в момента местната власт е гръбнакът на държавата. Преди седмица имахме Годишна среща на местната власт. От набелязаните мерки най-важна задача за служебния кабинет и местната власт е да бъде приет бюджетът за 2022 г. Така че диалогът трябва да бъде факт в следващото Народно събрание, коментира инж. Даниел Панов.

По думите му в листата на ГЕРБ-СДС за IV МИР са все кандидати, които биха помогнали за излизане от кризата, всеки в своята област и със своята компетенция.

Имаме петима лекари, имаме млади хора с хъс за работа, имаме университетски преподаватели, даде пример инж. Панов.

Личната си мотивация да се кандидатира сподели археологът проф. Хитко Вачев.

По време на криза човек трябва да поеме отговорност. В последните два Парламента кризата и хаосът са огромни. От 10 г. председателствам Специализирания експертен съвет за опазване на паметниците на културата в Министерството на културата. Знам какво е постигнато, но и къде са слабостите. С моята компетенция и с тази на професионалистите, с които работя, мога да дам достатъчно и да тласна нещата в една определена посока, където да имаме един наистина добър Закон за културното наследство, а и да не забравяме инициативата за Закона за старите столици, каза проф. Вачев.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
ГЕРБ-СДС листа
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати