Четвъртък, 15 Дек 2022
            
Избори 2 октомври 2022

Проф. Николай Андреев: Българите обедняват катастрофално заради „Промяната“

  15.09.2022 13:26
Проф. Николай Андреев: Българите обедняват катастрофално заради „Промяната“

Отчетената от НСИ инфлация в размер на 18% страната ни не помни от времето на Жан Виденов. Държавата е в рискова ситуация, а българските граждани обедняват катастрофално. Това заяви председателят на СГЕБ проф. Николай Андреев по време на разговор с кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново, граждани и симпатизанти.

По думите му, цялата отговорност за тежката ситуация в България е на последното коалиционно правителство, управлявало страната ни без да има нужния за това капацитет. Данните на НСИ сочат още реален спад при потреблението на основни хранителни продукти, което е огромен проблем при хората с ниски доходи.

„Празни приказки са твърденията на последния премиер, че по време на тяхното управление пенсиите са се увеличили двойно“, каза проф. Андреев. По време на правителството на ГЕРБ минималната пенсия се е увеличила със 117%, като през януари 2017 година тя е била 161,38 лв., а през януари 2021 година възлиза на 350 лева. Като пример професорът посочи и разликите в средната за страната пенсия, която през месец юли 2017 година е била 345,75 лв., а през същия месец на 2021 година – 527,61 лв. Тази година през месец юли, нейният размер е 674 лева, но при 18% инфлация. Председателят на СГЕРБ е категоричен, че този процент щеше да е много по-нисък, ако Асен Василев не беше анулирал договора за доставка на руски газ, за да внася същия чрез посредници.

Според проф. Андреев единствената коалиция, която има капацитета да изведе България от кризата, е тази на ГЕРБ – СДС. В програмата на двете партии и техния план за възстановяване са разписани ясно и подробно всички мерки и политики, които в края на един пълен управленски мандат биха довели до ръст на средната пенсия в размер на 500 евро, допълни кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Росица Димитрова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Ключови думи
проф. Николай Андреев ГЕРБ-СДС
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати