Четвъртък, 08 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Лъчезар Русев е новият старши треньор на „Локомотив”

  08.06.2022 14:42
Лъчезар Русев е новият старши треньор на „Локомотив”

„Локомотив” отново залага на своята школа и старши треньор през следващия сезон ще бъде Лъчезар Русев. Решението на Управителния съвет е взето веднага след приключване на сезона в Северозападна трета лига, след като клубът се раздели с досегашния наставник Светлин Иванов.

31-годишният нов старши е изцяло продукт на Школата на „Локомотив”, в която е бил футболист, а впоследствие е започнал и треньорската си кариера – първо с юношеските отбори, а след това и като помощник в мъжкия отбор. В последната година Лъчезар Русев, който притежава УЕФА „А” лиценз, работи в ЦСКА 1948. През есента той водеше юношите на клуба U17, а през пролетта беше помощник на Владимир Димитров във втория отбор на „червените” и трупа опит в професионалния футбол.

Работата ми в ЦСКА 1948 ми даде много ценен опит, научих много в един добре организиран клуб с добри специалисти. Това ми дава и самочувствие. Уверен съм в уменията си и знам, че мога да ги приложа в родния си клуб, коментира Лъчезар Русев в първия си ден начело на „Локо”.

Сезонът зад гърба ни може да се нарече добър, при положение, че точно преди година за пореден път започнахме от нулата. Бяхме си поставили две основни цели – финансово оздравяване и налагане на млади и местни футболисти. Първата я следваме неотклонно и вече сме близо до момента, в който „Локомотив” ще изчисти всички стари задължения и ще е на чисто. Втората си цел не успяхме да постигнем напълно и това е причината да потърсим Лъчезар Русев. Той познава много добре младите футболисти от нашата Школа, а и от региона. Така че продължаваме в посоката, която сме си начертали – да развиваме нашите момчета и Локомотив” да има своя идентичност. През новия сезон ще имаме едно голямо предимство – вече всеки клуб в Трета лига е длъжен да има на терена през целия мач поне по трима футболисти до 23 години. Докато другите клубове тепърва ще ги търсят, ние имаме почти цял отбор от млади играчи. Тази промяна е добра за младите футболисти като цяло, а за нас е доказателство, че политиката ни е била правилна, коментираха от клубното ръководство.

Новият наставник вече е започнал работа по комплектоването на състава и подготовката за новия сезон. В петък ще е ясна и програмата за контролите преди новото първенство, което започва на 6 август.


Ключови думи
Лъчезар Русев Локомотив старши треньор
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати