Сряда, 07 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Спорт

Баскетболният „Локомотив” е с бронзовите медали в „Б” група „Център”

  05.06.2022 19:34
Баскетболният „Локомотив” е с бронзовите медали в „Б” група „Център”

Състезателите на БК „Локомотив”, представящи клуба в първенството на Българска баскетболна лига Б група - регион Център, за пръв път постигнаха призово класиране.

В решаващия сблъсък в спортния комплекс на ВТУ горнооряховчани се наложиха над отбора на „Ударникъ” (В. Търново) с 61:57 и завоюваха бронзовите медали в крайното класиране на шампионата. Победата беше още по-сладка, тъй като с нея „железничарите” дадоха реванш на „болярите” за допуснатите две загуби от тях в редовния сезон.

Срещата беше оспорвана, въпреки че в един момент от нея горнооряховчани водеха с 15 точки. Състезателите на „Ударникъ” обаче съумяха да намалят изоставането си и дори да излязат напред в резултата.

От решаващо значение в този напрегнат момент бяха точните указания от страна на треньора Стоян Даракчиев. С взети навременни прекъсвания и дадени тактически наставления, той успя да вдъхне увереност и спокойствие у своите състезатели.

Като най-полезен играч за победителите се отличи Цвятко Тръвнев с коефициент на полезно действие 21. Той записа впечатляващите 19 точки, 14 борби, 2 асистенции и 3 откраднати топки.

Със стабилните си изяви за победата допринесоха и всички останали състезатели от стартовата петица. Като най-полезен шести играч се отличи неостаряващият капитан Димитър Петков, чиито ключови асистенции и отбелязани точки дадоха на отбора нужното спокойствие в напрегнатите моменти.

Съставът на „Локомотив”: Цвятко Тръвнев, Паскал Николов, Венцислав Ников, Светослав Байчев, Мариян Ябанджиев, Димитър Петков, Александър Димитров, Петър Гайдаров, Даниел Ников, Николай Петров, Йордан Ангелов.

По-рано същия ден 10-годишните баскетболисти на „Локомотив” също се представиха изключително успешно в своите мачове. В Плевен те изиграха срещи с отборите на „Чавдар” (Троян) и „Шампион” (Плевен). Водени от треньор Стоян Даракчиев, най-малките състезатели на клуба доминираха над съперниците и оставиха отлични впечатления с играта си. Следващите мачове в тази възрастова група ще са на 11 юни в Горна Оряховица, като децата на „Локо” ще срещнат отборите на „Етър” (В. Търново) и „Спартак” (Плевен).


Ключови думи
баскетбол Локомотив
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати