Неделя, 14 Авг 2022
            
Други Елена

В Елена ще търсят най-добрите майстори на шофирането

  15.05.2022 13:04
В Елена ще търсят най-добрите майстори на шофирането

Състезание по майсторско шофиране за мъже и жени организира Община Елена. То ще се проведе на 22 май на паркинга до стадиона, като официалното откриване е насрочено за 13 ч. Час по-рано е административният преглед, а стартът ще бъде даден в 13:30 ч.

В състезанието могат да участват мъже и жени, които имат валидно свидетелство за правоуправление на МПС. С един и същ автомобил може да се състезава повече от един водач, като редът на стартиране се съобрази от организаторите, така че пилотите да разполагат с минимум 5 минути за подготовка. Организаторът е длъжен да проведе инструктаж на участниците и да разясни начина на изпълнение на елементите. Водачите са длъжни лично да присъстват на разясненията.

Според регламента, всяко изпълнение на елементите по различен начин от посочения в приложената схема на Правилника се наказва като неизпълнение на елемент, без да се тълкува.

По време на състезанието водачът трябва задължително да използва правилно колана за безопасност. Нарушението се наказва с 60 н. с. /наказателни секунди/, добавени към постигнатия резултат. За съборен, излязъл от очертанията му или всякакъв друг контакт с конус наказанието е 5 н. с. , за неправилно спиране на финал на кантар – 10 н. с., а за неизпълнение на елемент – 20 н. с.

Всеки участник има право на две изпълнения по схема, като се взема по-доброто време за крайното класиране. Схемата за турнира ще бъде оповестена допълнително. Резултатите се изготвят, като се сумират измерените времена, заедно с всички наложени наказания, изразени във време. И при мъжете, и при дамите класирането ще бъде в две групи – при участниците с автомобили до 1600 кубика и при тези, които се пускат по трасето с над 1600 кубика. Предвиденвите награди са 200, 100 и 50 лв. за, съответно, I, II и III място.

Заявки се попълват по посочения образец в срок до 12:00 часа на 19 май 2022 г. и се изпращат на имейл: [email protected]. За допълнителна информация телефон: 0879 101 420. По преценка на организаторите записвания за участие могат да се правят и в деня на събитието. Участниците носят пълна отговорност за действията си и последствията от тях по време на събитието, предупреждават организаторите.


Ключови думи
майсторско шофиране Община Елена
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати