Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Във ВТУ обявиха конкурс за превод

  08.02.2022 12:55
Във ВТУ обявиха конкурс за превод

По повод Световния ден на гръцкия език 9 февруари, БИЦ „Гръцки език и култура“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ организира конкурс за превод. Участниците в конкурса са студенти от специалностите, в които се изучава гръцки език като Балканистика, Приложна лингвистика с два чужди езика, Приложна лингвистика - английски и втори чужд език с информационни технологии, Приложна лингвистика – два чужди езика с бизнес комуникации, Приложна лингвистика – два чужди езика с международни отношения, Транслатология. Специалностите целят да подготвят лингвисти и преводачи, които придобиват обща и специализирана подготовка за работа. Повече от завършилите намират успешна реализация в професионални сфери предполагащи висока степен на владеене на новогръцки език.

След обявяването на резултатите от конкурса ще бъдат раздадени наградите и ще се проведе работилница, на която младите лингвисти ще обсъдят преводачески проблеми.

Парични награди за трета поредна година са осигурени от Министерството на образованието, културата, младежта и спорта на Р. Кипър и Благотворителна фондация „Ал. Онансис“.

От 2017 г. Република Гърция, в чест на своя национален поет и родоначалник на съвременната гръцка поезия Дионисиос Соломос (1798-1857), обяви 9 февруари за Световен ден на гръцкия език.


Ключови думи
ВТУ конкурс превод
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати