Вторник, 27 Сеп 2022
            
Велико Търново Общество

Международна научна конференция „Езици, култури, комуникации“ провеждат във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

  10.06.2022 14:40
Международна научна конференция „Езици, култури, комуникации“ провеждат във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

За седма поредна година в зала „Европа“ на Великотърновския университет беше открита Международната научна конференция „Езици, култури, комуникации“, организирана от Филологическия факултет.

Форумът се провежда в хибриден вариант – с възможност за присъствено и онлайн участие. Предвидено е също и задочно участие, със статия за сборника „Studia Philologica Universitatis Velikotarnovensis“ – издание с дългогодишна традиция и вече над 40 реализирани тома.

Заместник-ректорът по учебната дейност на Великотърновския университет доц. д-р Димитър Симеонов приветства участниците в събитието от името на академичното ръководство и специално от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. Поздравления отправи и проф. д-р Ценка Иванова, декан на Филологическия факултет.

В работата на конференцията желание за участие са заявили учени от 70 образователни институции, сред които ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, ЮЗУ „Неофит Рилски“, НБУ, БАН, както участници от Япония, Русия, Полша и Украйна.

Работата на конференцията е организирана в 4 секции: „Езици и култури“, „Литератури и култури“, „Методика на обучението“ и „Комуникации и медии“. Конференцията ще продължи два дни.


Ключови думи
ВТУ Езиц;и култури комуникация
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати