Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Други

Музеят във Велико Търново обявява конкурс за детска рисунка „Апостолът на свободата. Васил Левски през детските очи”

  01.06.2022 13:03
Музеят във Велико Търново обявява конкурс за детска рисунка „Апостолът на свободата. Васил Левски през детските очи”

Регионален исторически музей - Велико Търново обявява конкурс за детска рисунка на тема „Апостолът на свободата. Васил Левски през детските очи”. Конкурсът е по повод  185 г. от рождението на Васил Левски и в него могат да участват деца на възраст от 5 до 7 г. от община Велико Търново.

Условия за творбите: Рисунките трябва да бъдат във формат А4; Техника по избор – водни, темперни бои, моливи, пастели и др.; Тематиката е неограничена – портрет на Левски, Левски в цял ръст, идеята за Левски и т.н.; Всяко дете може да участва само с една творба; На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат посочени трите имена на участника, възраст, име на учебното заведение, телефон за контакт и e-mail на родител/настойник.

Рисунките се приемат до 8 юли 2022 г., включително. Изпращат се по пощата на адрес: гр. Велико Търново 5000, ул. „Иван Вазов” № 38, Регионален исторически музей – Велико Търново или на място на адрес: ул. „Христо Караминков” № 19, етаж 2 (РИМ – Велико Търново) всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 ч. Лице за контакт: д-р Жулиета Гюлева, e-mail: [email protected], 0887/112760.

Най-добрите рисунки ще бъде представени в изложба в музей „Възраждане и Учредително събрание” от 18 юли до 1 септември 2022 г. Официалното откриване на изложбата ще е в 11,00 ч. на 18 юли 2022 г. (понеделник) на площада пред музей „Възраждане и Учредително събрание”. Организаторите са предвидили награди за 1-во, 2-ро, 3-то място и поощрителни награди и грамота за участие за всяко дете. Рисунките няма да се връщат на участниците. Те остават на разположение на РИМ – Велико Търново. Музеят си запазва правото да ги използва за свои цели.


Ключови думи
конкурс рисунка Васил Левски
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати