Събота, 23 Юли 2022
            
Горна Оряховица Други

Децата на Горна Оряховица нарисуваха 20-метрова рисунка за Деня на Земята

  21.04.2022 14:41
Децата на Горна Оряховица нарисуваха 20-метрова рисунка за Деня на Земята

20-метрова рисунка нарисуваха деца от училища в Горна Оряховица. В инициативата се включиха ученици от ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, СУ „Георги Измирлиев“ и СУ „Вичо Грънчаров“ и децата от клуб „Земята и ние“ на Центъра за подкрепа за личностно развитие. Тематичната творба малките художници посветиха на деня на Земята, който се отбелязва на 22 април. Чрез своите рисунки и послания те дадоха обещание в бъдеще да бъдат отговорни към планета, да я пазят, обичат и да не я променят.
Учениците от всяко училище, включили се в рисуването, получиха саксийно цвете – тип палма, с което да украсят класната си стая. Цветята са осигурени от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“. Палма получиха и децата от Клуб „Земята и ние“ на Центъра за подкрепа за личностно развитие.
Днес 20-метровата рисунка ще украси сградата на Младежкия дом.
Отбелязването на Международния ден на Земята се организира за поредна година от Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви“, с подкрепата на Община Горна Оряховица.


Ключови думи
рисунка Ден на Земята
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати