Вторник, 13 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Людмил Настев от ПГЕЕ е победител във видео конкурса „Моята гледна точка“

  14.06.2022 09:49
Людмил Настев от ПГЕЕ е победител във видео конкурса „Моята гледна точка“

Победителите във видео конкурса „Моята гледна точка“ бяха наградени днес в Гербовата зала на Община Горна Оряховица. Отличията им бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев“.
Видео конкурсът се организира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Целта бе да се стимулират младежите от общината да изразят своето мнение по социално значими теми като младежката активност, превенцията на младежката престъпност, превенцията на наркотични и упойващи вещества, опазване на околната среда, благотворителност.
С първа награда бе отличен видеоклипът на 17-годишният Людмил Настев, който е ученик в ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“. Единадесетокласникът показва как чрез изкуството и спорта, младите хора могат да осмислят своето ежедневие.
На второ място е видеото на учениците от ІІ „б“ клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица, което е посветено на приятелството.
Трети са учениците от 3 „в“ клас при СУ „Георги Измирлиев“. Своето видео те посвещават на благотворителността.
Четвърта награда бе присъдена на видеоклипа на Филип Хасанов – VІ „г“ клас от СУ „Георги Измирлиев“, който показва как влиянието на светещия екран на електронните устройства се отразява негативно върху развитието на подрастващите. Класираните на първите четири места получиха парични награди. Връчени бяха и четири поощрителни награди. Те са за: Виви-Ана Нанова – VІ „в“ клас от СУ „Георги Измирлиев“, Владислав Велков – VІ „в“ клас от СУ „Георги Измирлиев“, Александър Димов – Х „б“ клас при ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“ и Александра Александрова – 10 „б“ клас и Юлия Колева – VІІІ „б“ клас при ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Отличените с поощрителни награди получиха книгата „Алманах. Традиции и празници на българите“.
Благодаря за ентусиазма и старанието, с което сте заснели и направили тези видеоклипове. Вярвам, че всеки един е оценен по достойнство. Смятам, че тази инициатива дава възможност на повече млади хора да покажат това, което трябва да се промени в обществото ни, а ние като общинско ръководство, както и вашите учители и родители ще ви подкрепяме и ще бъдем до вас, за да ви помагаме, обърна се към децата инж. Добромир Добрев.
На срещата в Гербовата зала присъстваха и заместник-кметовете Григор Минков, който е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Стефчо Алипиев, секретарят на комисията Владимир Врангов, учители и родители на наградените деца. Бяхме впечатлени от това, което сте направили. Всички сте се постарали, за да изразите вашите гледни точки по различни теми. Продължавайте да творите и да надграждате, каза Григор Минков, който бе и председател на оценителната комисия.

 


Ключови думи
конкурс Моята гледна точка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати