Сряда, 28 Сеп 2022
            
Крими Лясковец

Почина простреляната в Лясковец Даниела

  02.01.2022 18:45
Почина простреляната в Лясковец Даниела

Лясковец се прощава с уважаван учител и театрален ръководител. 51-годишната Даниела Райкова не можа да се пребори за живота си и почина в реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” след като бе простреляна от бившия си партньор Димитър.

Драмата се разигра на 30 декември на същата улица в Лясковец, където през 2014 г. се случи стрелбата между Петко Стрелеца и командосите, завършила със смъртта на баретата Емил Шарков и доживотна присъда за лясковчанина. В новата трагедия жертвите са две. След като прострелял Даниела в стомаха, 53-годишният Димитър гръмнал и себе си и умрял преди да дойде помощта. Жената се бори няколко дни за живота си, но не успя да преживее тежките травми.

Даниела Райкова беше учител по информатика и ръководител на местната театрална школа.

Нейните възпитаници споделиха своята болка:

„С дълбока скръб и НАЙ-ГОЛЯМА МЪКА си казваме сбогом с нашия мил, добродушен, лъчезарен и верен ръководител на Театрален състав „Мелпомена” - Даниела Райкова.

Г-жо Райкова… думите са малко и е непосилно да опишем колко скърбим, колко ни боли… НЕ МОЖЕМ И ОТКАЗВАМЕ да повярваме, че ВАС Ви НЯМА!

Вие ни дадохте много, Вие ни научихте на много. Бяхме Ваши деца, а Вие ни приехте и приютихте под крилото си. Дадохте ни възможност да изявяваме творческите си страсти и натури, заедно с Вас обогатяваме едно цяло общество, един цял свят…

Липсвате ни! Сбогом!”

Театрален състав „Мелпомена"


Ключови думи
Даниела Райкова Лясковец убийство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати