Сряда, 28 Сеп 2022
            
Велико Търново Темида

26-годишен отива на съд за убийството на англичанка в Ново село

  08.06.2022 15:40
26-годишен отива на съд за убийството на англичанка в Ново село

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д. Р., на 26 години, за убийство на 62-годишна жена в с. Ново село. Обвинението срещу Д. Р. е за това, че на 17.02.2021 г. в с. Ново село, общ. Велико Търново, в жилището на пострадалата, умишлено умъртвил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Т. Е. (с британско поданство, постоянно пребиваваща в Република България),  чрез нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и посечни рани по главата с права лопата, като смъртта е причинена от тежка открита черепно - мозъчна травма.

Обвиняемият и пострадалата имали връзка, която в края на 2020 г. прекратили по настояване на жената, тъй като тя се страхувала от Д. Р. След раздялата им, въпреки нежеланието на Т. Е. да продължи отношенията си с обвиняемия, той продължил да търси контакт с нея по телефона.

На 16.02.2021 г. обвиняемият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на пострадалата, а на сутрин отишъл в дома ѝ. Между двамата възникнала конфликтна ситуация, при която обвиняемият станал агресивен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на пострадалата, Д. Р. ѝ нанесъл множество удари с нож и с лопата по главата и тялото ѝ. След като я убил, той скрил тялото в стопанска постройка, влязъл в къщата и пренощувал там. На сутринта започнал да копае изкоп в двора, за да зарови трупа и да заличи следите от престъплението. През това време приятелите на пострадалата отишли до дома ѝ, за да я търсят и видели обвиняемия.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Ключови думи
убийство Ново село
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати