Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Темида

Окончателно: 18 години затвор за убийството на Мария в Горна Оряховица

  10.02.2022 14:45
Окончателно: 18 години затвор за убийството на Мария в Горна Оряховица

Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжната прокуратура във  Велико Търново мъж за причиняване на смърт след нанесен побой на 40-годишна жена, с която живеел на съпружески начала.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура-Велико Търново. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение.

Съдът е признал Николай К. за виновен за това, че на 10.11.2018 г. в жилище в гр. Горна  Оряховица умишлено е умъртвил Мария П., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. Той е признат за виновен и за това, че на същата дата и място, чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце, причинил на С.С. средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма.

За извършеното престъпление Николай К. е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода  при първоначален строг режим, както и да заплати на гражданските ищци обезщетение за причинените им от деянието неимуществени вреди в размер на общо 320 000 лева.

Присъдата е приведена в изпълнение.


Ключови думи
убийство Мария
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати