Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Други Лясковец

Любими приказни герои забавляваха децата на Лясковец в празничния Първи юни

  01.06.2021 19:46
Любими приказни герои забавляваха децата на Лясковец  в празничния Първи юни

Герои от приказките излязоха от страниците на книжките и детските филми и оживяха на сцената, за да забавляват децата на Лясковец. Усмихнати и щастливи, малките момичета и момчета се срещнаха на живо с приказните си любимци – Пипи Дългото чорапче, Маша, Снежанка, Спайдърмен, клоунът Васко и други, които им поднесоха много изненади. Аниматори от Детски център „Роси“, Велико Търново за поредна година направиха Денят на детето неповторимо преживяване за лясковските малчугани. В празничната фиеста се включиха много деца от детските градини, както и по-големи, които вече са ученици. Зaбaвлeниятa включваха детска дискотека с любими общи танци, забавни познавателни игри, състезания и много изненади.

Преди шумното празнично забавление, концертна програма за родители и граждани изнесоха палавниците от трите градски детски градини. Концертът на децата на Лясковец по повод 1-ви юни - Международният ден на детето, включваше изпълнения на детските градини - „Пчелица”, „Радост” и „Славейче”, като символичен домакин по организацията на детската програма беше екипът на „Славейче“.

Децата от всяко детско заведение представиха свое изпълнение, за да отправят поздрав към родителите и да ги зарадват с научените песнички и ритми. С много артистизъм малките певци и танцьори завладяха празнично украсената сцена, а изпълненията им бяха бурно аплодирани от публиката. За начало бяха изпълнени песните „Обич“ и „Приятелство“, представени от децата на група „Снежанка“ при ДГ „Пчелица“. Малчуганите от ДГ „Радост“ се настроиха за предстоящото горещо лято, за морето и слънцето, впускайки се във вихъра на танца „Цветно лято“, а „Веселите щурчета“ от ДГ „Славейче“, завладяха зрителите със своя буен каубойски ритъм.

Празничните забавления за децата по традиция отново бяха подарък от ръководството на Община Лясковец. Миналата година заради ковид мерките, палавниците не можаха да се порадват на празнична фиеста, и получиха само играчки в детските си градини. Тази година, освен с нови играчки, наваксаха и  със забавленията и в продължение на часове лудуваха до насита и раздаваха от читалищната сцена щастливи усмивки за радост на своите учители и родители.


Ключови думи
1 юни Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати