Неделя, 04 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Други

Пожарникари и спасители подариха незабравим 1 юни на децата на Горна Оряховица

  01.06.2022 11:57
Пожарникари и спасители подариха незабравим 1 юни на децата на Горна Оряховица

Традиция, прекъсната за 2 г. заради пандемията, възродиха днес горнооряховските пожарникари. По повод 1 юни те организираха празник, който се превърна в истински подарък за хлапетата от детските градини. Празникът бе възобновен в партньорство с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Горна Оряховица.

Началото му поставиха стихчета и песни в изпълнение на деца от ДГ „Елена Грънчарова“. Минути по-късно бяха връчени наградите на победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Най-добрите рисунки бяха определени с помощта на Роза Абаджиева – председател на сдружението на горнооряховските художници „ГоАРТ“.

Участниците в конкурса бяха разделени в 2 възрастови групи. В I група третото място е за 8-годишната Теодора Стефанова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица, а на второ и първо са двама възпитаници на ОУ „Иван Вазов“ в общинския център – съответно Йоан Бобонков и Цветелина Колева.

Във II възрастова група на първо място е класирана рисунката на Цветиана Иванова от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци, втора е Вивиан Бонева от ОУ „Иван Вазов“, а трети – Тодор Петров от СУ „Вичо Грънчаров“. За по-различния си поглед към темата специална награда получи шестокласничката Никол Станева от ОУ „Елин Пелин“ в Първомайци.

На по-малките художници наградите връчи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а на по-големите – шефът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново комисар Красимир Кръстев. Изложба с рисунки, подадени за конкурса, е наредена в сградата на РС ПБЗН в Горна Оряховица, припомни началникът на Пожарната в града инж. Георги Тодоров, който благодари на всички деца за старанието.

Празникът продължи с демонстрация на пожарна техника, в която участваха служители от Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Горна Оряховица и Велико Търново и от сектор „Оперативни дейности“.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
1 ЮНИ
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати