Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Лясковец

60 нуждаещи се от община Лясковец ще получават топъл обяд и през новата година

  05.01.2021 07:00
60 нуждаещи се от община Лясковец ще получават топъл обяд и през новата година

В първия работен ден на новата година Община Лясковец реализира проект „3.1-Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19 в Община Лясковец”, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане. Периодът му е от 1 януари до 27 април 2021 година в рамките на 81 работни дни и обхваща всички населени места от община Лясковец. Стойността на проекта е 14 434,20 лв., като от тях 13 122 лв. са за закупуване на хранителни продукти за приготвяне на топла храна и 1312,20 лв. за други разходи.
60 нуждаещи се от общината вече получиха първия си топъл обяд. Стойността на един храноден е 2.70 лв., достатъчен за приготвяне на супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. В първия работен ден на новата година топъл обяд получиха 30 нуждаещи се в Лясковец, 16 жители на Джулюница, двама души от Козаревец, един от Мерданя и 11 от Добри дял. Реализацията на социалната услуга се извършва от служителите на Домашен социален патронаж - Лясковец. Храната се приготвя в модерно оборудваната кухня на патронажа. Доставката до домовете на потребителите се извършва с автомобилите на патронажа и автомобили, предоставени от други институции, с цел подпомагане на уязвимите хора при задоволяване на основните им жизнени потребности.
Хората, имащи право да получават топъл обяд по проект „3.1-Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19 в Община Лясковец”, принадлежат към следните целеви групи: лица без доход или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора които поради възрастта си или налична степен на увреждане са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията; лица поставени под карантина – без доход или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа; лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, с невъзможност да задоволяват основните си жизнени потребности.


Ключови думи
топъл обяд Лясковец
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати