Сряда, 28 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Община Горна Оряховица започва набиране на заявления за услугата „Топъл обяд“

  29.04.2022 18:59
Община Горна Оряховица започва набиране на заявления за услугата „Топъл обяд“

Община Горна Оряховица започва подготовка и набиране на документи за предоставяне на услугата „Топъл обяд“, която се очаква да стартира през есента. Социалната услуга ще се предоставя безплатно и ще обхване потребителите от всички населени места на общината. Предстои Община Горна Оряховица да подготви мащабен проект за услугата „Топъл обяд“ за следващия програмен период.
От 2 май в бившия Туристически център на Общината ще бъде отворена приемна, в която могат да се подават заявления, както и да се получи допълнителна информация от потребителите. Приемната ще бъде отворена всеки работен ден от 8.00 ч до 17.00 ч.
Нуждаещите се лица, трябва да бъдат или без доходи или с доходи под линията на бедност (т.е. под 413 лв.).
В населените места от общината, заявленията ще се приемат в кметствата.
Основната ни цел при подготовката и кандидатстването за услугата „Топъл обяд“ е да обхванем с нея, колкото може повече хора. Това е особено необходимо сега, в условията на икономическа криза и непрекъснато нарастваща инфлация. При това увеличаване на цените, много хора вече изпитват затруднение за осигуряване на храна. Затова нашата цел е да им помогнем поне малко и те да бъдат спокойни, че имат осигурена топла храна през предстоящия зимен период, който няма да е никак лесен, коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.
Допълнителна информация от потребителите може да се получи и на телефон 0879 115 635.


Ключови думи
Топъл обяд
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати