Сряда, 28 Сеп 2022
            
Други Сухиндол

Отпуснаха 8, 7 млн. лв. за ремонт на свлачището край Сухиндол

  21.12.2020 12:16
Отпуснаха 8, 7 млн. лв. за ремонт на свлачището край Сухиндол

Петгодишните усилия на кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев и администрацията дадоха резултат. Малко над 8, 7 млн. лв. с ДДС бяха отпуснати от МРРБ за ремонта на свлачището по път VTR2206 от Сухиндол до селата Горско Косово, Бяла река, Горско Калугерово. Трасето е и основна връзка със Севлиево, където е депото за битови отпадъци.  
Средствата ще бъдат предоставени под формата на трансфер на Общината, след като вече беше сключено споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. В сметките на Общината вече постъпиха първите 2 000 000 лв., с които през следващата година ще започнат ремонтните дейности.
Отпуснатите 8, 7 млн. лв. ще бъдат достатъчни за укрепването, тъй като изцяло се препокриват с количествено-стойностната сметка за справяне с проблема.
Свлачището по общинския път се активизира през 2015 г. Трасето беше затворено, като по обходния маршрут също се активизира свлачище. Това наложи отваряне на пътя аварийно, като сухиндолци дори излязоха на протест, заедно с кмета. Пропадането на земна маса и на пътното платно обаче продължи. Това доведе до многократни искания от страна инж. Пламен Чернев към институциите. С проблема се ангажира и народнияj представител Весела Лечева, която постави въпроса за свлачището от трибуната на Народното събрание.
Отпуснатите средства са добра новина за всички жители на община Сухиндол, включително за потребителите на Дома за пълнолетни лица с деменция, който се намира в Горско Косово. Пътят води и до язовир „Александър Стамболийски“.


Ключови думи
свлачище Сухиндол инж. Пламен Чернев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати