Вторник, 27 Сеп 2022
            
Общество Сухиндол

В Сухиндол и Коевци почетоха 9 септември

  09.09.2021 14:44
В Сухиндол и Коевци почетоха 9 септември

За поредна година в Сухиндол и Коевци почетоха 9 септември. Честването се организира от Общинската партийна организация на БСП, но във връзка с мерките за сигурност не беше допуснато струпване на много хора.

Цветя пред паметника на Хюсеин Мутков в Сухиндол поднесоха председателят на Общинския съвет на БСП Борислав Вълев, кметът инж. Пламен Чернев и зам.-кметът Петьо Русев. Известният партизанин  е член на Народна бойна дружина „Чавдар“ от 30 януари 1943 г. Приема партизанско име Стоян. Изпратен е като свръзка на Ловешките партизани в Габровско-севлиевски партизански отряд. При сражение с полицейско подразделение близо до с. Коевци е тежко ранен. Умира от раните си в партизанския лагер на 22 септември 1943 г.

Именно в Коевци, по традиция, днес бяха поднесени венци и цветя пред паметника в центъра на селото и къщата-музей на баба Съба Енева. Майката-героиня губи в антифашистката съпротива и четирите си деца.

Почит към загиналите партизани в селото отдадоха Борислав Вълев, инж. Пламен Чернев, Петьо Русев и кметският наместник на Коевци Тоня Петкова.


Ключови думи
Сухиндол 9 септември
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати