Неделя, 02 Яну 2022
            
Общество Сухиндол

Първият учебен звънец удари в Сухиндол

  15.09.2021 13:40
Първият учебен звънец удари в Сухиндол

За поредна година учениците прекрачиха прага на СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол. За пръв път на чиновете седнаха 18 първокласници, които преминаха през венец от цветя във формата на любимата за всички отлична оценка.

С този символичен акт учителите им пожелаха да получават само шестици и много награди, затова ги закичиха със специални цветни медали „Аз съм вече в първи клас“. След което всички чуха и първия училищен звънец, а директорът на училището Румяна Иванова плисна менчето с вода пред входа на училището.

„Днес за мен е невероятно тържествен ден. Защото дворът и училищните стаи се напълниха и се чува глъч, чува се радост. Много ще съм щастлива, ако това продължава през цялата учебна година. Виждате, че е много трудно да се получат знания през компютъра. Нека нашите ученици да попиват знанията, които ще им предадем, на добър час“, каза в словото си Румяна Иванова.

Кметът инж. Пламен Чернев подари на всички първокласници специални комплекти с ученически пособия. Той сподели, че днешният ден е особено вълнуващ както за учениците, така и за техните учители и родители.

„Вече си спомням смътно моя първи учебен ден, но тук виждам моите учители, които са ме учили както вас. Който се учи, той ще сполучи! Това е истинска поговорка, както и празникът на буквите 24-май, днес е особено тържествен ден за нас. Колеги, учители, поклон пред вас за героизма, който полагате в тези трудни и нечовешки времена по време на световна пандемия, да обучавате нашите деца и нашия народ. Поклон към вас и към нашите медици, които се борят с тази страшна болест на ХХI век. Но смятам, че единението, съзиданието и просвещението ще спасят нашия народ, както е било през вековете. На добър час на вас, мили деца. На вашите родители и учители пожелавам здраве, късмет и дръзновение. Да не ви напуска онзи дух, който е преследвал нашите деди, защото само просвещението и единението на нацията ще ни приведе през тези трудни години. Честит празник“, беше празничното слово на инж. Пламен Чернев.

Първокласниците ще получават знания през следващите четири години от учителите Мариана Пашева и Полина Пашева. Те получиха и букети от най-малките ученици. Цвете беше подарено и на учителя от детска градина „Соня“ г-н Лилов, който изпрати децата в следващото стъпало на тяхното образование. А първокласниците бяха подготвили и специална програма с рецитиране на стихотворения за първия учебен ден.

Празникът уважиха още председателят на Общинския съвет Борислав Вълев, зам.-кметът Петьо Русев, секретарят на Община Сухиндол Маринела Пазвантова и старши експертът по „Хуманитарни дейности“ Мирослава Иванова.


Ключови думи
Сухиндол нова учебна година
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати