Вторник, 16 Мар 2021
            
Общество

СУ „Георги Измирлиев“ посрещна първолаците си

  15.09.2020 12:55
СУ „Георги Измирлиев“ посрещна първолаците си

С подарък за библиотеката му започна учебната година в най-голямото училище в Горна Оряховица. На СУ „Георги Измирлиев“ председателят на Общинския съвет Димитър Николов дари фототипно издание на поученията на Петър Берон. Николов разказа на децата и притча за това как няма няма невъзнаграден труд.
Трудете се усърдно, обичайте и уважавайте учителите си и родителите си, родното си място, Отечеството си, така, както го е правил вашият патрон Георги Измирлиев. Радвам се и съм благодарен, че съм част от този празник. Вълнението ми не е по-малко от онзи ден, в който за пръв път и аз прекрачих прага на своето училище. Приписват на Соломон Премъдри израза, че който трупа знание, трупа печал. Но знанието никой не може да ви отнеме. Той е онзи капитал, който ви дава сила, увереност, перспектива в утрешния ден, обърна се към децата Димитър Николов.
Учениците, колегите си и родителите поздрави и директорът на СУ „Георги Измирлиев“ Криси Аврамова.
Много сме щастливи, че със смеха и присъствието си ще оживите това притихнало училище. То ви очакваше цяло лято. Желая ви много успехи, здраве, да се веселите, да научите много нови неща, да обичате и уважавате вашите учители. Родители, подкрепяйте децата си. Скъпи колеги, да се поздравим, че сме тук присъствено. Нека продължим и завършим една успешна година, да дадем всичко на нашите ученици, каза Криси Аврамова, след което изчете и поздравителния адрес от кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Гости на откриването бяха също общинските съветници Петър Гайдаров, инж. Светла Зарева, Кирил Кирилов. Първолаците бяха поздравени със стихчета и с изпълнения на вокалната група „Нота Фреш“.
В СУ „Георги Измирлиев“ новата учебна година започна при спазване на всички противоепидемични мерки. За да се избегне струпването на много деца на едно място, тържествената част бе разделена на две – първи „Добре дошли в училище“ чуха най-малките, а час по-късно – и каките и батковците от по-горните класове. Влизането и излизането от сградата е в различни потоци, осигурени са дезинфектанти и т. н. 


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" първи учебен ден
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати