Петък, 30 Сеп 2022
            
Общество

Таланти на СУ „Георги Измирлиев“ се отличиха в Национален конкурс за космоса

  08.07.2020 15:14
Таланти на СУ „Георги Измирлиев“ се отличиха в Национален конкурс за космоса

Няколко радостни известия достигнаха до ръководството на СУ „Георги Измирлиев“ след приключването на ХXII Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” на фондация „Еврика“. Националният форум се отличава с престижни експертни оценки в пет тематични направления: за  идеи за научни и технически експерименти, за космически модели и макети, за графични произведения, създадени с помощта на компютър – рисунки, компютърни игри, анимации, уеб-базирани творби и други, за литературни творби, за рисунка. Специализирано жури под ръководството на доц. д-р Таня Иванова оценява многобройните участници.

Достойно представяне с поощрение в раздела за литературни творби за пореден път бележи Славея Стефанова Семова от XI „б“ клас – златното перо  на Гимназията. Отличена е за представеното есе на тема „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“.

Същият вид успех, но в раздел рисунки, имат Християна Антониева Иванова и Вилияна Антониева Иванова от същия XI „б“ клас. Явно това е новата общност на младите творци, бъдещи абитуриенти на нашето училище през задаващата се нова учебна 2020/2021 година.

Радостта ни е споделена. Бъдете здрави и щастливи, скъпи момичета. Нека музите често да Ви посещават с вдъхновение за нови творчески проекти, не скриват гордостта си преподавателите и ръководството на училището.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати