Понеделник, 26 Сеп 2022
            
Горна Оряховица Общество

Силвана Ахмедова получи Измирлиевската награда в празничния ден на Гимназията

  21.04.2022 11:40
Силвана Ахмедова получи Измирлиевската награда в празничния ден на Гимназията

Силвана Ахмедова от 12 „б” клас е тазгодишният носител на годишната ученическа награда на името на Измирлиев, връчвана от Гимназията в деня на патронния празник. Най-голямото горнооряховско училище празнува 163 години от основаването си. Кулминацията на празничните прояви, продължили почти цял месец, е на рождения ден на патрона Георги Измирлиев, роден на 21 април преди 171 години.

Празникът започна с церемония по изнасяне знамето на училището и вдигане на трибагреника под звуците на националния химн. Директорът Криси Аврамова поздрави ученици, учители, служители, както и бивши колеги, отбелязвайки, че 163 години са златна възраст за едно училище. За толкова години то е натрупало богат опит и в същото време е с винаги млада кръв, която се обновява с всеки нов випуск.

„Джуниър бенд” от ОУ „Емилиян Станев” – Велико Търново сложи началото на празничния концерт, в който се включиха всички таланти на училището. Малка сценка, разиграваща завръщането на бивш ученик на Гимназията в родното училище, изведе на сцената пенсионираната учителка по руски и немски език Гинка Кабадаева. Тя се върна назад в годините и поздрави новите поколения учители и новите деца, че са запазили духа на Гимназията и училището продължава да е знак за качество в образованието.

Между многото изпълнения на учениците директорът Криси Аврамова връчи и наградите на училището, подготвени за най-добрите. Силвана Ахмедова получи „Измирлиевската награда”, а още десетки ученици бяха отличени с грамоти за постиженията си през годината. Продължена бе все още новата традиция да се отличава и учител за цялостен принос в учебно-възпитателната работа. Тази година наградата е за Никола Величков – старши учител по английски език.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Силвана Ахмедова
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати