Неделя, 14 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Отец Зоран Мамучевски запознава второкласници на СУ „Георги Измирлиев” с ценностите на православието

  15.10.2020 20:50
Отец Зоран Мамучевски запознава второкласници на СУ „Георги Измирлиев” с ценностите на православието

Ново начало поставиха днес в СУ "Георги Измирлиев" със занимания по интереси за малките ученици. В групата "Въведение в християнството и православните ценности" второкласниците ще бъдат водени от отец Зоран Мамучевски, който ще ги запознае с основите и ценностите на православието.

Някои от тях вече го познаваха и показаха своята радост още при първото занятие. Православните християнски ценности се основават на обич, съпричастност, уважение, доброта и мъдрост. Това, макар и със свои думи, по детски искрено споделиха в разговора момичетата и момчетата пред своите учители - Кремена Енчева, Мария Николова и Ваня Радева. В първия урок участваха и истински се зарадваха на проявеното детско внимание директорът Криси Аврамова, и зам. директорите Петя Минкова и Йорданка Кушева.

„В днешния благодатен есенен ден поставяме началото на добрата традиция към завръщане и проучване на християнската символика, към православните ценности, чрез които сме преминали през тежки, съдбовни изпитания. Отец Зоран беше възхитен от желанието на второкласниците да получат по-задълбочени знания за Бог, за Пресветата Му Майка, за техния дом - църквата, за милосърдието и състраданието на добрите християни. Пожелахме си успех на групата в дни на взаимност и щастие”, коментираха после ръководителите на училището.


Ключови думи
СУ "Георги Измирлиев" Зоран Мамучевски православие
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати